28 mars

bloggar en snabbis. underbar flyinge resa. mycket bussåkande till skåne dock. väl där fick vi se på otroligt fina hästar samt ett hem besök hos tobbe larsson. det var riktigt coolt. hans häst nicke som är med i brago reklamen.



























idag har jag myst med mina kära hästar. toppe har blivit tömkörd för första gången. han var jätte duktig.

nu ska jag packa, för imorron sticker jag på kryssning. puss på er. och grattis till storasyster natta som fyller år!! ( 29 mars )









24 mars

om ett par timmar åker alltså jag till flyinge! bussen avgår 06.15.  kommer hem söndag kväll! det ska bli super duper kul. ska alltså på hingstvisningen och unghäst-clinic. om jag inte hinner skriva den 28e så kommer jag alltså dra på kryssning den 29e och då skriver jag kanske igen den 2e ;) hästarna får en vila. PÖSS PÅ ER !! och tack farmor för att du lagade min kjol!























det får bli en sprudlande bebis bild på toppe!! så laddad är jag, trotts feber, hosta och snuva. och dessa köttiga sår på mitt ben som vägrar läka!








22 mars

igår vilade mina hästar och även jag, kände mig inte riktigt okej. men idag har ante mjukats, jag kommer inte träna honom hårt denna vecka, med tanke på att dom ska ha en vilovecka snart, skåne på fredag till söndag, och kryssning tisdag till fredag kväll. toppe var sprallig och värgrade låta mig va när jag skulle fixa i stallet så han fick en promenad, vilket inte dög för han ville busa, så vi sprang en jogging sväng. upp och ner för backar och skutt o hopp över diken. då vart han nöjd.

imorron äre specialhoppning på åby som gäller.






























ante pante..
























top top, han ser större ut än vad han är. han är ju som vi alla vet bara 153 cm hög.








20 mars

idag är det ett helt år sedan korint försvann. kan inte förstå att det gått så lång tid, de känns som att de var igår. det går inte en dag utan att det hugger till i hjärtat av saknad. man blir ju ständigt påmind om dig, varje gång man ska svänga in till stallet kör man förbi stället där jag för sista gången sa hejdå till dig.. varje dag när man är i stallet minns man saker, och man önskar att du hade varit där. kanske är det något fint? jag har ännu inte vant mig vid tanken att du faktiskt är borta, jag tillåter inte mig själv att tänka på dig, men det stora steget för mig är att kunna prata om dig, minnas dig, som den fina vännen du var. jag älskar dig och kommer alltid att göra det..
























ante , supreme , toppe och jag har haft en mysdag. först skrittade jag ut på ante, han fick miljötränas lite, ridas bland diverse läskiga saker. supreme fick en lång rykt omgång, nu ska pälsen bort! och toppe fick en promenad tillsammans med mig. har även mätt honom, han är nu 153 cm hög. snart 2 år. det är väldigt lite. förmodligen blir han inte större än 160cm.

imorron drar helvetet igång igen, dvs plugg. men på fredag drar jag till flyinge för hingstvisning och unghäst-clinic. kommer hem söndag.

























toppe hade också  miljöträning, men han är ju inte rädd för något så det var väl ganska meningslöst...


























några sekunder efter att detta kortet togs så satte han i benen också..









19 mars

idag har vi hämtat ante hos björn, innan han åkte hem så red jag lite i ridhuset, ville visa pappa hur förändrad han är. det är en jävla skillnad må ja säga..

väl hemma skrek supreme efter honom som en galning !! och ante svarade, supreme blev överlycklig! toppe, ja han var inte riktigt lika glad.. han gillade nog att ha pappa supreme för sig själv, precis som det var i början..

har inte heller skrive så mycket om träningarna för björn, den sista dagen när vi hoppade så travhoppade vi mest. björn sa att ante var van vid att hoppa på fart, och det känns kan jag lova, alltså stampar han inte av med bakbenen rätt, men det fixar björn vettö, travbom innan hindret och sen äre bara o tuta o köra! det var en enorm skillnad när han tvingades hoppa på styrka istället för fart!! herregud, och va trött han blev, men otroligt nöjd!!

jag kommer nu att försöka åka och träna hos björnen någon dag i veckan sissådär. och ett litet plus i kanten, ante kliver nu rakt in i transporten utan att tveka.































tror på denna häst, som många sagt till mig, och som jag själv tycker, han är så jävla fin, han vill så gärna göra rätt och han vill så gärna vara till lags, hur kan man ha missuppfattat denna hästen så grovt? lille vännen..  SNART SKA VI TÄVLA!









15 mars

oj oj oj vilken dag! var ska jag börja? jag börjar nog med ante. björn har tränat oss även idag, idag vart det bom-övningar, längre steg på ena sidan och kortare på andra, det gick kalas. sedan har vi även övat lite galopp osv. orkar inte skriva mer om det, men de går solklart framåt.

på kvällskvisten skulle elin (svensson) och jag rida ut en liten sväng på monstrena (phi phi island och cherry). alltid händer det något roligt med dom hästarna. det första problemet vi stöter på är 3 jävla islandshästar( ? ). phi phi och cherry vart livrädda, och elin och jag med, med tanke på att dom såg ut som troll.. och vem är inte rädd för troll??

jaja, när vi väl passerat dessa troll med våra monster så rider vi på vägen, där ser vi att kjell håller på att röjja i vägkanten med motorsågen, ska vi hoppa av ropar jag till elin, det kan ju faktiskt falla något träd, nej nej skriker elin tillbaka, det gör det nog inte, vi försöker rida förbi.. en sekund senare skriker jag, EEEELIN ett träd faller, jag hoppar av skriker elin och hoppar av.. även fast jag sett att trädet ska falla och hört att elin tänker hoppa av så tar jag ändå beslutet att jag ska sitta kvar. tur att det gick bra och att phi phi är snäll när lille dessie har sega reflexer och är ute efter en adrenalinkick!

























































ante trivs hos björn som fisken i vattnet..







14 mars

idag har jag jobbat hos björn som vanligt, sista veckan nu, sen är det skola ett par dagar, sedan flyinge för hingstvisning och unghäst clinic i tre dagar. och efter det kryssningar.

idag har jag även ridit ante för björn. han var inte alls het i ridhuset. förmodligen är han en ridhus-häst ;) hoppade bana, och det gick kalas! detta var första gången jag hoppade ante, och galopperade ordentligt om vi säger så. så det gick väldigt bra. man kan inte tro att han endast stog på bakbenen för någon månad sedan. det finns nog ingen mer rätt tränare än björn när det gäller mig och ante. ante är ung och outbildad, och sånt är ju björn proffs på ;)

nu går vi vidare härifrån genom att jobba mycket på mig själv. jag har ju endast haft supreme och tvingats rida på ett väldigt speciellt sätt för att få det hela att funka, och den stilen funkar inte på ante, så nu gäller det för mig att släppa de gamla ett tag och hitta de nya.

blabla bla, det börjar nästan låta som en sån där typisk hästblogg, vilket jag hatar, så nu ska jag sluta, hejhopp!
































13 mars

idag har vi vart iväg på tävlingarna i linköping igen. efter detta så åkte vi hem, och då packade jag och lastade ante och körde honom till björn, så där står han nu och tuggar hö ;) han ska tränas en vecka nu. vi får väl se hur det går.

här kommer en film från när jag red lite på banan igår, det ser ganska förjävligt ut, men om man tänker att för inte så längesen så stog han endast på bakbenen så har han komme en bit påvägen..
































jaja, förhoppningsvis blir det bättre snart.








12 mars

igår vart det en sen kväll i stallet hos björn, hästarna skulle tvättas och träns skulle smörjas och det skulle packas. men vi hade trevligt !!!



idag har vi vart på tävling i linköping. björn red som vanligt kalas bra och alla hästarna skötte sig prima trotts stess och press o massa folk. är så stolt över de små liven.

väl hemma red jag ante på banan, vi tar två steg fram och ett tillbaka hela tiden..






















































 
imorron har jag lite sovmorgon, sedan ska jag tillbaka till linköpingstävlingarna, Acina ska debutera 130m.







10 mars

jaha , idag har jag jobbat halvdag hos björn, mockning, strö ,vatten, utsläpp , insläpp , fodra , höpåsar och sånt bara. och sen hjälpte jag elin att hålla i unghästarna när hon red in.  sedan red jag, elin svensson och lilla elin ut. jag på phi phi island, elin svensson på cherry och lillelin på contendra. de gick helt prima. imorron äre rena rama sovmorronen, börjar inte förens kl. 9. det kommer bli en lång dag. för björn kommer hem från skåne kl. 4 och då ska han trimma 4 hästar. och på kvällen äre packning inför tävling som gäller. contendra, phi phi island, cherry och cia ska med till linköping, så leffan kommer med lastbilen på lördagen (:

idag red jag ut ante en sväng. gick prima, måste galoppera mera känner jag. han har noll koll på det, stark , stuttsig och ja.. men bättre o bättre blir det.

och förresten, en kula har trillat ner på toppe nu ;)








8 mars

jag är så jäklarns trött.. alla hästar hos björn har skött sig jätte bra idag, jag har hjälp elin med de som rids in och björn har ride de andra kusarna.















red även ante som vanligt när jag kom hem vid 5 tiden. han var jätte jätte fin idag. det har han vart varje dag nu ett tag med idag körde jag på det vanliga tre-delade bettet och graman och det är de han går som bäst på, så nu kommer han att trimmas med gramanen ett par dagar i veckan.

jag har galet ont i foten... för en vecka sedan råkade ju contendra kicka mig lite lätt på foten, kändes inte ett skit då men nu är det så pass att foten är svullen och det är en pina att gå.. foten är linimentad och inlindad i strumpor över natten, det borde ju bli bra snart kan jag tycka.

nu ska jag äta och kolla lite tv innan det är dags att sova. jag är så trött! pappa var snäll och åkte och tankade min bil själv.








7 mars

mina hästar jobbar på bra , supreme har ridits igenom och ante har trimmats på som vanligt. det går med stora kliv framåt.

i helgen var det tävlingar på eken, björn tävlade 3 hästar. Contendra, Phi Phi Island och Acina.
detta var första tävlingen med contendra, och hon fick 4 fel, phi phi gick nolla och acina hade 4 fel första rundan och 0+0 i 1.20meters klassen och kom på 10e placering. lyckad helg enligt mig!

idag har jag jobbat hos björn som vanligt, alla hästarna jobbade på bra, och jag red även ut på royal, hon var super duper snäll, med tanke på att jag tydligen red fel och red inne i samhället bland gungor och sandlådor.. haha



































































världens finaste phi phi island.








...

























5 mars

red hästarna på förmiddagen, ante fick trimmas igenom ordentligt och idag satt galoppen klockrent, efter mycket övande och två dagars vila så hade poletten trillat ner. supreme mjukades igenom och toppe har sprunge i kohagen.

idag har far och jag varit i linköping, var inne på hööks för att leta bett åt ante, något som jag kan varva med, stog och funderade och rådfrågade men de slutade med att jag inte köpte något. jag kunde helt enkelt inte bestämma mig vad jag ville ha. målet är att endast rida på ett snällt tredelat, men just nu måste jag varva med något skarpare. tjejen där sa rakt eller pelaham men vafan..

vi var även inne på IKEA och köpte bord , hyllor, lådor ja lite av varje.

ingen vila ingen ro, imorron tävlar björn , och det betyder att nu drar tävlings-sässongen igång. nu är dessie tävlings-hästskötaren tillbaka. skönt att han inte ska ha med så många hästar och att det är på ett ställe man har vart många gånger förut med tanke på att jag förmodligen är lite seg i huvudet efter att inte ha vart på en tävlingsplats på ett tag.



jag har även ganska så mycket panik med tanke på att jag inte har en aning om hur saker och ting ska gå ihop nu framöver. först flyinge 3 dagar sedan kryssning med larz kristerz sedan studentkryssning och hovslagaren. HERREGUD!!!! hovslagaren kostar ju liksom 1.500 kr...




1 mars

i två dagar nu så har jag motbevisat min teori om ante. problemet var sidförande övningar, han fick ju panik och blev galen. nu är han botad och han klarar det prima. så de så. galopp arbetet gåt också jätte bra, han är skitfin, stutsar mkt mkt sällan!! hoppar fint och blir bara lydigare och bättre!!

jag kommer nog inte orka blogga så mkt på ett tag, är död efter jobb hos björn och mitt stall..



































RSS 2.0