27 februari

ja herregud vilken helg, börjar med fredagen, larz kristerz, gud va roligt vi hade!! det var helt otroligt, nu längtar jag som tusan till kryssningen.

lördag: då mådde jag inte bra, båda sjuk och bakis. ojojoj, hästarna fick vila på grund av detta, vilket var mindre bra.

idag: mockade stallet i 3 timmar, krattade utanför och mockade gödselhögen, borstade hästarna som en dåre... men efter allt detta var jag döende och hade svårt att andas så dom fick återigen vila.

imorron börjar mitt 3 veckors jobb hos björn.


















lille toppe.








24 februari

jag har nog aldrig mått såhär dåligt i hela mitt liv. aldrig någonsin har jag tyckt att det är så jobbigt att vara i stallet. varje steg känns som att de ska bli de sista. de är otroligt tungt att andas.

jag har ride båda hästarna, båda gick bra, mockat , vattnat, höat.

nu ska jag vila  innan jag ska till läkaren, såhär kan jag inte ha det, jag klarar inte av det.






23 februari

idag har vart en jobbig dag.. knappt någon sömn alls inatt, och det värsta av allt var nog att jag vaknade med smärtor  bröstet, smärtor som strålade ut i armarna, fick lite lätt panik, och det gjorde inte saken bättre, fick jätte svårt för att andas och gick upp. drack en massa varm mjölk och försökte somna om igen efter att smärtorna lagt sig. vid halv 7 imorse somnade jag tillslut, men vaknade sedan vid kl 10 super stressad. och varför är jag stressad? ja, det är ingen som vet.

idag har mina hästar vilat, jag har haft så mycket annat idag. men mockade stallet, bar vatten borstade alla hästar, och ja allt de där man gör i ett stall.

sedan har jag även vart hos tandläkaren, dom skulle göra om en lagning som dom gjort fel, och ja, det var ju jätte länge sen dom gjorde den, och jag har inte kunnat äta på den sidan, eller drucke någe kallt, eller varmt, men de visade sig att en nerv låg väldigt nära så dom tog bort lagningen och nu har dom gjort någon tillfällig grej, för sedan ska jag rotfylla tanden, aj aj.. därefter äre bara 4 tänder kvar att fixa, och om jag har tur slipper jag ta bort visdomständerna, vi tog kort på dom idag, och tydligen ligger dom super duper duper duper fel.. men vi får se hur det blir.

imorgon ska jag försöka hinna ringa min läkare med, förklara läget, berätta att luftrörsinfektionen inte är bättre, berätta om sömnproblemen och bröstsmärtorna och att medicinen är slut.. så får vi se vad hans säger...

imorron ska jag rida alla hästar och styra, sedan på fredag ska dom vila igen, för då ska jag till farmor , sedan sola, slinga elins hår och klippa henne och på kvällen ska jag och mor till harrys i linköping för att hälsa på våra goa vänner i larz kristerz ;)




































22 februari

inte en blund inatt heller. jag började dagen med att äta gammalt bröd. men de märkte jag ju inte förens jag hade ätit upp skiten, men det verkade ju inte vara livshotande iallafall.

sedan bar det av till stallet, väl där möttes jag av tre kusar, mockade stallet och sedan trimmade jag supreme och därefter ante, supreme kändes lite trött , och jag känner honom nog ganska väl, med tanke på att de var en inplanerad jogging dag idag, haha. Ante, ja han var jätte fin idag, inget bråk bara lugn och fin och mjuk. fortsätt så gosse lilla.

nu  ska jag åka till morsan, för ikväll äre dansbanan i täfteå på tv, och larz kristerz ska ju vara med, som bonus liksom.

farmor , om du läser detta, ring mig om du lagar kåldolmar, jag är jätte sugen på det.






















the curious case of Mr Understatement..








21 februari

idag har extrahjälpen ride supreme och jag har trimmat ante tills han inte orkade mer. och då var han väldigt fin, i början stog han mer på bakbenen... hoppade även idag, och de gick ju faktiskt nästan .. bra.. eller något..

sedan har lillasyster sove här inatt, så hon har vart med hela dagen, sen kom elin hit, så slingade hennes hår och sedan åkte vi ut till morsan och åt mat och drack kaffe. blir att åka till morsan imorron kväll med , med tanke på att då är det dansbanan i täfteå på tv...

båda hästarna ska bara joggas imorron..
























dåligt med mat hemma, så fick helt enkelt hugga in på pengarna..









20 februari

jaha, idag har jag trimmat hästarna riktigt ordentligt, små hoppat lite , supreme var pigg som en dåre och vart jätte glad när han fick hoppa på första gången sen i .. ja slutet av sommaren..  jätte fin och härlig.

ante gick också jätte bra idag faktiskt, en dag som denna så talar det emot att han skulle ha ont någon stans, han gick att flytta och håller jag bara händerna där jag vill ha dom fast och still och trycker på honom fram så slappnar han av tillslut. så ja.. planen är att han ska med till björn i 3 veckor, efter det bestämmer jag om han ska skickas hem eller om han ska va kvar.

och toppe mår kalas, går och myser i hagen, eller springer en del också faktiskt.. men växer de gör han nog inte..

















lillskit..









19 februari

God morgon och grattis farfar på 87 års dagen!!! hoppas att du får en fin dag.
















































jag älskar dig!

Nu ska jag äta mat och sen ska jag ut och rida, supreme ska nog få rida ut idag och ante på banan eller tvärt om, hästarna har ju en varsin dags uteritt på helgen, endast för att jag är så slö och inte har något rida ut sug såhär på vintern, de är kallt, halt och jävligt tråkigt bara.. men de blir nog bra när våren kommer, om den kommer..

 







































igår var elin med i stallet, och hon skrittade supreme medan jag trimmade ante, han har otroligt svårt för att flytta sig , och jag vet inte ens om någon försökt göra de på honom förut, för han får panik när du lägger intill skänklarna lite hårdare och försöker flytta honom, så då ställer han sig upp, men det är ju inget jag är rädd för så jag kämpar vidare, de gäller väl bara att jag är snäll, jag vet ju faktiskt inte om hästen har ont någon stans eller om han bara inte förstår. men som sagt, kämpar vidare.

 






17 februari

TACK PAPPA, idag kom han hem med en present, en ny platt tv :') vad glad jag blev.

jag har även vart hos läkaren, lunginflammationen har gått över till luftrörsinfektion, hade tydligen halverad luftintagningsförmåga, vilket förklarar varför jag tycker det är svårt att andas. fick kortisontabletter som ska ätas i 6 dagar, går det inte över då får jag astmamedicin, det hela kunde tydligen hålla i sig mycket länge, och med tanke på att jag har anlag för astma så gör det inte saken bättre.



16 februari

gud vad dåligt jag har vart på att blogga, men har helt enkelt inte haft lust. rakt och ärligt svar!!!

vart ska jag börja, ante.. den apan.. han tar två steg fram och ett tillbaka hela tiden.. men de går ju framåt iallafall, han har ridits på lite skarpare bett 3 dagar i rad, vilket gjorde att han snabbt som fan förstod det här med att inte springa iväg när de blir jobbigt och när man inte förstår och så hittade han de sköna i att gå i form. idag red jag honom på vanligt snällt bett, och då var det väldigt stor skillnad på honom, dock så valde jag att öva på sidförande övningar idag, vilket han absolut inte förstod den första halvtimmen av passet, det hela slutade i bråk, han stuttsade , och jag hade noll kontakt med honom, när han lugnat ner sig och tagit ett djupt andetag så lyckades han flytta lite, jävlar vad stel den hästen är i sidorna, blir o jobba massor på det!!

supreme, han har vilat idag, men reds i måndags, då blev det lite dressyr övningar, han var super mega fin!!

toppe har longerats idag, han börjar sakta men säkert lära sig det nu, lite trottsig är han ibland. men de går framåt.

imorron ska jag till läkaren, med tanke på att lunginflammationen inte gått över än. efter det så får vi se vad klockan är, är hon lite så drar jag ut till björn.

idag har jag även tränat för lotta björe. fyfan vilken underbar människa , hon var så jävla bra!! mer lotta !!!!



ante och supreme busar på morgonen..








10 februari

jag är så trött på att bo i sverige just nu.. sjuk är jag fortfarande,cocillana hjälper inte, måste ha något annat. mina hästar mår bra, alla hästar är ny verkade/skodda. toppe hade djupa stålfåror och måste rengöra sina fötter varje kväll nu, jodopax, kopparsulfat , tjära...  jag kände efter att ante var skodd att jag undrar lite lätt vart han vart förut, och vilken orseriös människa som skott honom, han hade olika storlekar på skorna ifram.. helt sjuk..

har nu jobbat hos björn hela denna vecka, idag var lite utav en helvetesdag, de sista vi ska göra är o löshoppa en 3 åring, allt gick bra tills sista biten vid stallet, där får hästen för sig att sparka björn så han ramlar och sedan springa iväg, varav jag sprang efter och efter mycket om och men fick tag i vilden... sedan kändes det sådär att köra i 30 km/h hem på E4an....
























toppe..








7 februari

jaha nu är  fru elin svensson i fjällen och roar sig, så nu jobbar jag hos björn hela denna veckan. idag har björn ride som en tok medans jag tatt stallen och gjort iordning hästar.

väl hemma red jag ante, han gick bra idag, mjuk och fin, han behöver nog jobbas hårt varje dag för att inte bli mojje, men just nu funkar inte det, han är under igångsättning så lite vila o lugnt arbete får passa honom.

hostan går inte över och idag har jag fått cocillana, så får vi se om jag lyckas sova något inatt. imorron äre björn som gäller igen, men bara fram till kvart över 11, för jag ska ha hovslagaren hemma kl. 12.



















ante pante..








5 februari

igår blev det inte alls som jag skrev att de skulle bli, elin följde med mig hem så hon red supreme och jag ante, och toppe var med lös, med sadel och stigbyglarna nere.

supreme skrittades mest runt, och ante skulle trimmas ordentligt. jag strävar ju alltid efter att vara lugn med honom, mjuk och snäll men bestämd. detta har funkat bra, men de stora problemet är med honom är ju att han springer ifrån allt arbete, så igår fick jag nog, jag fick ett sånt kallat psykbryt, vilket kanske var bra , men jag satte mig ner och tog tag i honom och då kom problemet fram som alla sagt att dom haft med honom, han reste sig, detta var lite utav ett drömläge för min del, eftersom ingen gjort något åt problemet tidare så var de väl upp till mig, han fick helt enkelt stryk , slog honom ur balans och sparkade på honom, sedan trava han på framåt igen, han var i aningens chock efter detta, men de hela slutade med att de var den bästa ridningen hittils på ante. han var mjuk , trampade på med bakbenen och kunde vara lugn! skulle han nu resa sig en gång till iallafall så kommer jag vara redo, den gången kommer han få ett spö i huvet, och efter det skulle han bara våga att resa sig igen..

idag så red elin och jag ut supreme och ante, de är ju så jävla halt överallt så vi höll oss på grusvägarna och jag jobbade på att flytta ante från ena sidan till den andra, med tanke på att han är så äckligt stel i sidorna. han var väldigt mjuk och fin idag. supreme var lika mjuk o trevlig som vanligt. toppe väntade snällt i hagen hemma.

jag har inte sove en blund denna natt heller, och nu har detta hållt på i 3 veckor, plus att ja inte får någon luft och hostar hela tiden.. dags att gå till läkaren kanske. jag tänkte iallafall försöka sova lite nu innan vi ska iväg ikväll.. vi ska gå på en spelning i söderköping med de gamla jobbar kompisarna från luvata.

imorron ska jag jobba hos björn, och jag är egentligen inte i skick för det , men va gör man inte..


































4 februari

igår vare björn som gällde, rida alla hästar och även de 5 ungdjuren som står hos pelle. björn hade inte blitt värst brun av att vara i egypten utan mer åt de gula hållet ;) mina hästar vilade..

idag tänkte jag trimma ante riktigt ordentligt, idag ska allt fan i mig gå precis som jag vill...... supreme vilar idag, får se om jag longerar toppe eller ej, han dör inte av att vila då jag tror han växer just nu..

ska även försöka åka en sväng till mamma ikväll, imorron kväll vid 9 tiden ska vi till söderköping och lyssna på ett band.































1 februari

idag är jag sjuk :/ feber och aj aj.. men har pluggat som en dåre, imorron är det inlämningar och prov som gäller på speical hoppningen förstår ni...

hästarna vilar idag.








RSS 2.0