27 april

min älskade älskade älskade zakita. igår hände det som inte fick hända. zakita blev sparkad av supreme...

zakita och zackra var alltså INSTÄNGDA i en bod medans jag och regina busade med hästarna i hagen, just eftersom det är vallhundar och hon gärna vill hjälpa matte med att få hästarna att springa. men mitt i allt tar sig zakita ut, springer upp bakom supreme och smack. jag stog endast ett par meter ifrån och var redan påväg att fånga in zakita. zakita vänder runt i luften, och landar på marken, livlös. hon var död. jag springer fram till henne och börjar prata med henne. då går hon in i kramtillstånd, dödsryckningar. i samma veva börjar blod spruta ut ur hennes mun. jag försöker att klappa henne och tala lungt till henne , och tillslut kom hon ur kramperna, jag lyfte upp henne och sprang ut ur hagen medans regina ringde djursjukhus, sedan var det transport i 110 till valla i linköping. där fick hon dropp i båda benen, sedan lades hon in där för natten.

idag fick jag hämta min lilla ögonsten. hon är absolut inte sig själv, och de kommer dröja innan hon blir sig själv igen. hon har uppsvullen näsa, bogfraktur, bitmärken i munnen och allvarlig hjärnskakning. hon ska nu vara helt stilla i två veckor.

jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag var under hennes kramptillstånd. veterinärerna sa att det inte var vanligt att dom tar sig ur kramptillståndet. vi har verkligen haft tur, i oturen.

att hon går, äter och lever är helt otroligt!! älskar min lilla vovve, mitt lilla barn, jag vägrar förlora mer djur. de räcker nu.
























































25 april

nu har jag då tatuerat mig. det gjorde inte ont alls, nästan en skön känsla. på ett ställe kändes det dock som att han skar med en tjock kniv i huden, men äsch. jag är iallafall jätte nöjd, och alla tycker den är fin än så länge ;)
























































24 april

god morgon. jag är sjuk, halsont och feber som vanligt. idag har jag mestadels sovit. de är väl det som är skönast att göra när man är sjuk.

igår var det tävling. björn tävlade 4 hästar i två klasser. en kanondag, stressigt som vanligt, med tanke på att de knappt är 4 hästar mellan björns starter. men vi är ju ett bra team så de går ju prima, de märks ju på hur bra hästarna presterar ;)

imorron ska jag tatuera mig.. är lite nervös, inte inför smärtan , utan mer ifall jag ska ångra mig..
























bild ifrån björns blogg.








22 april

sådär ja, nu har jag varit på en studentkryssning också. det var väl roligt, men det var nog inte min grej. jag gillar faktiskt dansbandskryssningarna bättre, men det var såklart super duper roligt just eftersom det var hela klassen!
igår så grillade vi också, emma, louise, jag, elin, linn, madde, tilda och becca. super duper mysigt!

toppe och jag har tagit oss en skogspromenad och efter det joggade vi lite fram och tillbaka på grusvägen. dags att börja stärka de små benen nu.

idag har jag även varit ute hos björn och jobbat lite, och imorron ska vi iväg på tävling, VRF.






























17 april

jag har varit jätte dålig på att skriva, men jag har verkligen fullt upp. pluggar som en tok, och denna helg så har jag först hjälpt björn på tävling och idag har jag varit på samma tävling och marknadsförst skolan. nu ska jag till hästarna och fixa stallet, sedan ska jag hem och plugga igen, för imorron ska jag till skolan och skriva prov, trotts att de är lov. samma sak på tisdag. och på tisdag eftermiddag drar jag även på studentkryssning. men innan jag gör något av detta så tänker jag vila en stund.


jag och björns häst cherry








13 april

idag är det plugg plugg plugg plugg som gäller, alltså inga hästar. den 22e ska aaaaallt vara inlämnat, då sätts betygen förstår ni. har väl bara de klurigaste kvar egentligen, men vill jobba bort ALLT så att jag inte gör som jag brukar, dvs ge upp på slutet. men allt känns ju lite bättre nu när studentmössan har kommit hem och man inser att ja, snart är det min tur, snart är det över! förresten.. jag vill åka jänkare när jag tar studenten!!






12 april

jag gillar livet just nu, ingen press med hästar, dock mycket press i plugget, men just därför är det så skönt att bara pyssla med hästarna när jag behöver tänka på annat, bara njuta av att ha så fina djur. jag älskar det!























































































11 april

idag finns det inte mycket att skriva, jag har myst med både hundar och hästar idag.
























toppe har vart med lös ute i kohagen, där han har fått träna att komma när man ropar.
























springtävling emot toppe var en dum idé, jag hade inte en chans! fullblod .. de är grejer de..








10 april

jaha jag ska väl blogga lite innan jag pluggar vidare kanske. helgen har vart helt perfekt, mycket roligt har hänt. i lördags hade vi 40 års fest för jonas! mycket rolig fest. Idag har jag pysslat i stallet och myst lite med min toppe, han har longerats lite.































min lilla toppe.
























hundarna har också varit med och busat lite.














































 nu ska jag fortsätta plugga!








7 april

GAAAH herregud, jag klarade den interna hästskötarexamen!!!!! de trodde jag aldrig, var även godkänd på alla delarna!!!!! harregud, detta trodde jag inte. är riktigt glad nu, nu är den tuffa biten över. nu är det bara finalen kvar!! de blir den 26 eller den 27e maj!!!








6 april

idag har jag varit på maxi med mina älskade systrar natta och steffie, väl där mötte vi även mallan. kändes bra att göra något som är mer "normalt".

Efter det så åkte jag och far till stallet för att lasta toppe. vi var lite små oroliga för att det skulle ta tid att lasta den lille, men toppe, ja herregud, honom ska man inte underskatta, klev rakt in. inte en tvekan. sedan åkte vi till vet. med honom för sin sista vaccinations spruta, nu är han grund vaccinerad. det känns prima. inte bara är han liten, han har nämligen bara en kula nere också. gud vad jag vill att den ska trilla ner så jag kan kastrera honom nu!!! då växer han ju lite kvickare. 

 





5 april

idag har jag gjort interna hästskötarexamen, jag ville inte göra den, men får inget skolbetyg om jag inte gör ett försök på den interna. ( man måste klara den interna för att få göra den riktiga med tanke på att det kostar ganska mycket pengar ). jag vet faktiskt inte hur det gick, de teoretiska gick inte bra, hade massor med frågor kvar när tiden var slut, det praktiska gick väl ganska bra. knoppade, borstade sadlade och tränsade på 15 min! mitt rekord. fick även kommentaren "mycket väl visat" vid häst vid hand. det behövde jag höra med tanke på att min självförtroende var ganska dåligt vid den punkten. jag får veta på torsdag om jag har klarat det.

jag känner även att jag har fattat helt rätt beslut gällande hästarna och jag ångrar mig inte en sekund. idag kunde jag lägga den mesta av min tid på att göra min lilla toppe fin och bara klappa på honom och supreme. ( och självklart ante ). ante ska alltså säljas. ägaren kommer hem om en vecka. då får jag reda på mer.
































3 april

jag har nu alltså bestämt mig för att lägga ner det här med hästar. nu har jag hållt på med hästar i precis heeela mitt liv. jag har nästan alltid haft flytet med mig. men känner nu att nae jag vill inte mer. jag brukade tycka att allt som hade med hästarna att göra var roligt men jag gör inte det längre. det känns jobbigt att åka till stallet. och det är en känsla jag inte haft tidigare.

jag tror att allt detta började redan efter korint, redan där tappade jag gnistan, sedan försvann den nästan totalt när supreme slutade fungera. nu känner jag att jag fått nog.

jag vill inte hålla på med något som jag inte tycker är roligt. jag vill inte hålla på med det om jag inte gör det med hela hjärtat. jag kommer iallafall inte komma någonstans om jag inte gör det till 100% det blir iallafall djuren som lider i slutet.

jag klarar inte av alla dessa måsten längre. jag vill vara lite fri och kunna göra annat. jag vill inte ha penga pressen, jag vill inte ha tidspressen eller något sådant. jag vill kunna resa bort när jag vill och göra impuls saker. det är inget man kan göra när man har hästar i träning. vill göra saker med hundarna, gå kurser och sånt, sånt jag aldrig har tid med nu.

många tycker att jag kastar bort allt nu, jag har kommit in i allt, lärt känna bra människor, skaffat mig mycket kunskap. men ja, är det inte bra att sluta nu då? jag vill se på det hela som något som är oförstört. jag kommer alltid bära med mig minnena av dessa underbara år.

jag kommer endast att behålla mitt guldkorn, toppe. han ska tränas inför 3-års testet nästa år, sedan kommer jag bestämma mig för om jag ska sälja honom eller inte. vem vet, kanske är han jätte duktig, och jag väljer att tävla?



det känns tungt och sorgligt, och det är ett tufft beslut, men jag tror att jag kommer må bättre av det i slutet.








RSS 2.0