30 december

nytt år imorron då! underbart! körde en sväng i stan idag , sen hade jag ju körlektionen och sen körde jag hem , allt gick klockrent ;D de var ju underbart väder idag!! supreme gick super bra , idag med paddar , lindor och boots! synd att inte alla djur gillar denna kyla och hårda snö! titt bara på min stackars vovve, hon kom hem helt blodig och varig idag.. hon pallade inte ridturen alls , så red hem o lämnade henne.. de är så synd om henne , att följa med på ridturer är det bästa hon vet , och nu vill hon inte ens gå ut , de skär i hjärtat.. måste köpa dojjor till henne!!



imorron är planen som så att ja ska gå upp skapligt o ge mig ut på en ridtur eller om de är fint väder ska regina och jag släppa hästarna o kohagen och knäppa kort. sen så ska jag åka hem och fixa mitt hår och packa grejer och dra till madde ! där ska vi käka god mat och spöka ut oss med våra hattar , lösögonfransar och hysteriska klänningar! sedan drar vi oss till lokalfesten! detta ska bli kul! på fredagen får supreme vila , haha , de passar bra!


29 december

blidde en långtur idag , mot kasstorp och tillbaka , favvo rundan! för den är längst x) galopperade som ett svin på alla fält , och red väl i typ 2 timmar lite mer kanske , och största delen galopp , de var bara de att när jag nästan var hemma så kollade jag ner på supremes ben och dom var helt blodiga!! slängde mig av för att kolla , såklart vare ju snön på fälten som vart vasst som rakblad. stackars supreme , blidde till o rida hem och tvätta med saltvatten , men de syns inte ens några sår , förmodligen var de bara nått ytligt , men imorron blir de till att linda benen innan ja går ut o galopperar! dagens läxa lärd!!

efter ridturen övningskörde jag med pappa , gick jätte bra , min klänning kom oxå idag ;D vilken tur jag har.
imorron ska jag till körskolan och köra med lasse 12.00. hoppas de går bra. sen blir det en lång uteritt MED lindor.





28 december

jaha , gick upp tidigt imorse och red ut , var härligt att rida på morgonen , men trött var jag och trött var supreme när ja kom hem. åkte sedan till stan för att köpa de sista innan nyår , köpte hatten idag , kan ju säga såhär , jag passar INTE i hatt , och den är ju för stor? herregud , nu har ja vikt i den så mkt att ja ser ut som en cowboy??  HAHAHAHA DESSIE I HATT? NEJ TACK!



hata plusgrader , hahah och fyfan för bilden på mej o madde hahah:D



har även fixat allt till min AIK utstyrsel nu! hoppas bara farmor är snäll och syr lite åt mig ;D supreme kommer bli så snygg!!



27 december

vaknade sent , var så jävla trött , och hade jätte ont i magen inatt , men idag verkar det vara helt okej. sprang direkt till stallet och drack kaffe hos regina hah ;D sen så red jag borgholm rundan , bort mot kasstorp. underbart ute idag , vill ha lite sol och blå himmel oxå bara ;D supreme blev nog trött idag , tvingade honom att springa på kilometer långa fält med super djup snö. jag vet en till som är helt slut.. lille voven zakita som tvingas hålla vårat tempo i den djupa snön! ;D så äre!



nyår.. ja det kommer bli speciellt haha x) hoppas min klänning hinner komma ;D annars får ja väl ta en av alla mina svarta haha..


26 december

vart på stan med elin och madde , köpte en as mysig tröja och helt galna lösögonfransar till nyår! ;D
nu blir de att rida dressyr på fältet!






























25 december

jaha då var julen över , jätte nöjd men nu ska jag snart traska bort till stallet och rida en långtur ;D


24 december

nu är de jul igen! julen började med att jag fick en jätte fin ny stövelväska av pappa, till mina tretorn. sen körde JAG in till stan med farsan och hämtade min faster , sen så körde jag till farmor. där åt vi god mat och öppnade julklappar! sen körde JAG till kimstad , till morsan och öppnade julklappar , fick massa fina AIK saker och ett jätte fint stalltäcke och massa mer! super nöjd med allt. TACK SÅ MKT :D
GOD JUL :D
























23 december

blidde en liten tur med jul utstyrseln, det är ju en tradition..


22 december

fortfarande hos regina , vaknade nyss , ingen sol idag heller ;/ vill ju ha fin sol nu när de är så mkt snö! gnistrande! blir en långtur idag med , bränna bränna bränna!! kondis och fett. de gäller oss båda x) egentligen borde jag springa brevid.. mohah.. snart är det julafton , fyfan va jobbigt , jag hatar julen.. men men idag är de körskola också.. in the snö. fan. men de gick ju bra o köra igår så (: snurrade ju bara runt några gånger..



21 december

vaknade vid 12 och gick ut och red löfstadrundan , supermysigt! imorron blir det en ny långtur , eda/löfstad.
efter ridturen övningskörde jag med farsan , gick bra. nu sitter jag hos regina på kais mini data. blir väl film antar jag..



































20 december

shit , kom precis på att de är fan julafton snart.. men men idag har jag ride en långur igen. helt underbart! mer snö! inatt sover jag hos regina och imorron blir det en heldag på hästryggen! sen efter de är det nog bäst att ja övningskör lite , ska ju till körskolan på tisdag.. på så sätt vill ja ju inte ha snö x)


19 december

inatt sov elin här med sin hund , vaknade vid 12 och fick panik. RIDA! så elin åkte hem o jag sprang till stallet. sen red jag en liten tur på några timmar och nu är jag äntligen hemma ;D helt underbart o rida i denna snö. hoppas den ligger kvar och det får verkligen inte bli kallare de är perfekt nu.. för marken är inte frusen rakt igenom , vilket gör att alla vattensamlingar inte fryser under snön , vilket göt att supreme och dessie slipper halka omkull med tanke på att ja ikke orkar brodda x)






18 december

okej , julshowen gick fan bra? :O , jag var 100% säker på att de skulle faila!! vi är nog trotts allt bäst..


hundar vs hästar , såklart att vi vann med våra små hästar!!


haha fyfan , när ja hoppar minette , inte lätt att "tävla" på en häst man aldrig ride.. stel o kort steg och 23 år gammal..
tur att de inte var stilbedömning..































sen när jag kom hem red jag borgholm rundan på supreme , den som inte red ut barbacka o pulsade i snön idag har missat något!! helt sjukt underbart!!






17 december

vart på hageby sen kl 8 imorse , vi har repeterat inför klassens julshow imorron.. kaos typ. vi får se hur de går imorron.. efter lovet kommer vi rida på hageby varje fredag med , det vill ja fan inte. vill vara kvar på åby!!

sen efter julshowen är det dags att sätta igång supreme igen!! :D äntligen , blir en härlig tur i snön! snart är vi på topp igen , tror både han och jag behöver träna kondis och bli av med några kilo efter den här vilan ;O


16 december

jaha , körlektionen gick ju jätte bra , körde ju i klinga/leverstad/finnstad , MINA VÄGAR! dom vägarna kan jag ju (: lite äckligt med halkan , men de var inget problem , vi körde lite bromsövningar med. gick kanon. nu är mina lektioner slut och lasse har fullt upp till feb. nån gång. men han är så snäll så han skulle fixa en lektion på tisdag igen (:

röd= rundan ja körde x)


16 december


16 december

tidiga morgon .. tvifan! somnade skit sent igår, hittade inte något skönt sätt att ligga på. typiskt. kändes som att precis när jag somnat så ringer farsan och väcker mig. kommer vara helt död idag.. plugget , sen körskola.. körlektion på landsväg.. kul. med tanke på alla som körde av igår x) men men..


15 december

hoppspecialen idag , poänghoppning sen fika. dessie pessie vann poänghoppningen med 800 poäng , bästa moa. hihi. och grattis till emma som vann frågesporten hihi x)




14 december

nu gråter jag åt filmer igen , denna gång åt en film ja redan sett förr.. eight below.. hemskt!


14 december

jahapp , då är man hemma ifrån körskolan då.. gick jätte jätte bra. backade idag..



1. - fickparkerade.. gick förvånansvärt bra. skit bra faktiskt. lasse hittade ett ställe där det var as trångt , " de här ser lite trång ut även för mig , men de klarar väl för fan du " .. såklart jag gjorde.

2. - Först körde jag in rakt fram. sen backade jag ut. och backade in igen , gick jätte bra.

3. - backa runt hörn, gick också skit bra! inga problem där inte!

sen körde jag pappas bil hem från körskolan , kanon det med.. börjar äntligen gå framåt lite snabbare nu , lasse sa att på onsdag ska vi ut på landsväg o köra snabbt x) och även krokiga vägar , men vadå? de är ju precis som hemma för mig!!


14 december

KOM IHÅG!

Torsdag 17/12 08.00
Samling fikarummet Hageby.
Träna på julavslutningsprogramet.


till annat.. klago tid.. är ibland sjukt trött på de här.. alla tjaffsar , tror att dom kan allt, tror att dom är bäst och heeelt överlägsna.. men NEJ! de är ni inte !! förfan! skärp till er och väx upp förfan. finner mig själv utanför allt tjaffs just nu , jag orkar inte bry mej. nu är det nästan heeeelt tyst.. alla är arga på alla? eller vadå? låtsas alla vara glada men egentligen brinner det inom dom?? herregud.. är så trött på de här. orkar inte bry mej.patetiskt.



bara väntar på att få sluta , köra min jävla körlektion och sen gå hem o lägga mej o sova!!


14 december

sitter in the plugg .. BLÄÄ.. hade med mig en hö analys idag..nu har vi räknat ut om supreme skulle klara sg på bara grovfoder.. kolla..


BERÄKNINGSRESULTAT
supreme, > 3 år
2009-12-14



Detaljerat behov för din häst
 
Ämne Underhåll Arbete Dräktig/digiv Klimat Summa
Grovfoder-Ts 6.5       6.5
MJ 67.6 71.5 0.0 0.0 139.1
Pr 405.5 429.0 0.0   834.5
Ca 27.0 25.0 0.0   52.1
P 16.9 17.9 0.0   34.8
Mg 10.1 10.7 0.0   20.9
Se 1.3 0.0 0.0   1.3



Balans mellan behov och tilldelat foder
 
Ämne Behov Tilldelat Balans % Kommentar
Ts 6.5 14.3 119.4 Du har en rimlig grovfodergiva.
MJ 139.1 134.4 - 3.4 OK om hästen är/förblir i lagom hull.
Pr 834.5 374.0 - 55.2 Du har ett grovfoder med lågt
proteininnehåll.
Det behöver inte vara
ett problem om du
har en vuxen häst
(> 3 år) med god aptit.
Prova i första
hand att öka
grovfodergivan eller
komplettera med
luzern och i
andra hand med att
ge proteinrikt kraftfoder.
Ca 52.1 37.9 - 27.2 Foderstaten innehåller för lite
kalcium.Prova att öka
grovfodergivan
(ev. luzern) eller ge mineralfoder/foderkalk.
P 34.8 31.9 - 8.3 Foderstaten innehåller för lite
fosfor. Prova att öka
grovfodergivan eller ge
vetekli eller mineralfoder.
Ca/P 1.5 1.2   Kvoten mellan kalcium och fosfor
är för låg. Ge ett mineralfoder
med hög Ca-P-kvot.
Mg 20.9 15.5 - 25.7 Foderstaten innehåller för lite
magnesium. Ge mer grovfoder
(ev lusern) eller ett mineralfoder.
Se 1.3 0.1 - 89.0 Foderstaten innehåller för
lite selen. Ge ett mineralfoder.


Tilldelad mängd grovfoder KG : 20.0
Tilldelad mängd grovfoder TS KG : 14.3

 

 

Tips och kommentarer
 
Allmänna tips För de flesta hästar är en så stor grovfodergiva
som möjligt det bästa. Tänk gärna på det när
du gör din foderstat! Det är lämpligt att fördela
fodergivorna jämnt över dygnet med den största
grovfodergivan när det är som längst till nästa
utfodring. Alla hästar bör ha tillgång till en saltsten
(utom föl). Se till att vattenkoppen ger ett flöde
som är högre än 3 liter/min eller vattna med hink.
Oaktsam användning av mineralfoder och
tillskottspreparat kan leda till störningar i
hästens mineralomsättning. Programmet är inte
utformat för att upptäcka giftiga överdoseringar
(undantag selen) eller doseringar som kan orsaka
störningar. Håll dig därför till rekommendationerna
från försäljarna och var försiktig med användande
av flera olika preparat samtidigt. Räkna gärna ut en
kostnad för din foderstat och jämför foderpriser.
Ett stall med 10 hästar kan spara över 10 000 kr/år
genom att sänka foderkostnaden per häst med 3 kr/dag.
Arbete Hästar som svettas regelbundet bör erbjudas
mer än bara en saltsten. I tabellen kan du se
hur mycket salt en häst som mest behöver
efter olika arbetspass. Saltet kan ges i fodret
men tas snabbast upp om det löses i vatten
(max 9 g/liter) och dricks av hästen.
Hästen skall alltid ha tillgång till rent vatten.

 
Svettförlust (liter) 5 10 15
Saltgiva (g) 45 90 130
Typ av arbete 30 min trav Snabbjobb och tävling, Höst/vinter Snabbjobb och tävling, varm sommar
Arbetande, dräktig eller digivande Ge maximalt 0,4 kg kraftfoder/100 kg
häst och utfodringstillfälle (gäller särskilt spannmålsfoder).
Hårt arbetande eller unghäst Unga och/eller hårt arbetande hästar
kan behöva tillskott av A-, D- och E-vitamin.



ganska bra faktiskt!!! sen räknade jag ju på Korint med och den var ju super .. men detta är ju räknat på jannes hösilage , de höet vi har , giselas hö tror jag är mkt bättre..

snart 14 december

ae fyfan vad ja tjuter , som ett barn.. såg på "skicka vidare" så jävla bra. men måste dom göra såna där jävla slut som gör att man tjuter som fan! åååh.. ;'/ söta ungjävel..



imorron äre plugget och körskola efter det så de kanske är dags att sova nu om jag ska orka med lasses tjat imorron..


13 December

jahapp , ligger nu i sängen , har skit ont i huvet.. och öroninflamationen.. ja de börjar bli bättre , men börjar nu få de på vänster öra istället tror jag.. PISS! inatt sov jag hos elin , kita följde med. sen så körde jag hem från elin, (svärtinge) gick as bra. no problemo. öva öva öva öva.. så blire dyng bra sen.

nu tänker ja inte göra så mkt mer idag.. har städat.. o nu kollar ja på ett as bra program på tv.



11 december

heldag på åby , skrev provet , de gick bra. så nu kan ja släppa de. hade leka lekar idag , hade nirvana och såklart fixade vi så de blev ett barbacka lag o ett sadel lag , barbacka laget (mitt lag) vann såklart! full kula kan jag lova!!

körde hem sen från butängen , i rusningstrafik , gick klockrent. nu är elin här och vi har äte mc donalds , så pappa , vi måste ge elin pengar xD eller.. vi bjöd ju elin en gång , och elins mamma sa att vi inte behövde betala xD blir en hemma kväll. kan va skönt.. lite cider.. lite snus , de är allt man behöver en fredagskväll (:





ALBINO NEGER , is the shit ... vaaaa..


10 december

okej , nu mår jag nog inte riktigt bra , nu ligger jag och är nervös inför ett prov? herregud.. sen när började jag bry mej så mkt om allt? är nog mest nervös för att detta är saker jag ska kunna , har prov i häst och stallskötsel , och de är egentligen lätta saker , så vill absolut inte faila..

övar lite..

A-A  7.00 - 10.25 - 14.00 - 17.50 - 21.00 - 24.50 - 28.00

A= räcke
B= oxer
C= stigsprång
D= trippelbarr
röd flagg=höger
vit flagg= vänster

löshoppning - 18m innan , A-B = 6.8-7.5 10meter efter , 5-6 m mellan lina och vägg
träns utan tyglar , ledtygel , minst skydd fram. hjälm , stålhätteskor , pisk.

skänkelhjälper= framåtdrivande ,reglerande,  sidförande , mothållande, böjande
tygelhjälper= förhållande (3gradig), ställande, ledande, understödjande , uppresande, motthållande/reglerande
vikthjälper= aktiv , passiv

vid longering behövs = pisk , handskar , stålhätteskor , hjälm , kapson/träns , jord/sadel , minst skydd fram
linan genom inre till yttre eller genom inre till jord , vid varbtye hämta hästen in till volten , ändrar yttre först , säkra , linan mist 8 m. pisken under armen.
halt= ptroo
skritt=sakta/skritta
trav= trava
galopp= galopp
öka/minska , smacka , hoooa

takt
lösgjordhet
stöd
schwung
rakriktning
samling

skritt - 4 taktig
trav - 2 taktig
galopp - 3 taktig


okej , detta var bara lite av allt , ganska lätta saker , så blir förbannad om ja failar för att ja råkat glömma nått!! ja menar kunde ju allt nu utan papper.. då ska ja fan kunna de sen!!

övningskört i stan idag med , körde hemmifrån oss till stan , körde alla rondeller och på butängen , sen körde jag genom polishusrondellen bort till mormor vid stockholmsrondellen och bytte med farsan , sen gick ja in och hade julpyssel hos mormor med typ halva tjocka släkten.. nu är jag äntligen hemma..

hälsade även på kusarna och regina idag , dom såg ut att må bra , haha även rugge. dags att sätta igång honom nu om en vecka. skiter i om de går bra eller dåligt.. ja kör på bara.. jag lär mig hela tiden.. man ska skita i vad andra tycker!!




snart 10 december

jaha , lyssnat klart på min ljudbok , henning mankell - den oroliga mannen. super bra. men nu äre över dags att hitta en ny. fan, fortfarande kvar i depp perioden.. ligger o är nervös över mitt körkort och mina körlektioner typ varje kväll , fast de är i maj ja får ta de liksom.. herregud. och sen är jag nervös inför hur de kommer gå att sätta igång supreme , hur de kommer gå för oss på träningarna och tävlingarna nästa säsong. de är ju så dumt att oroa sig egentligen. allt löser sig. körkortet kommer jag ju klara tillslut, och med supreme , ja de beror ju på mig.. de kan ju bara gå bra eller dåligt liksom , de är väl bara vänta och se? de viktigaste är nog som sagt att komma ihåg , att man är inte alltid bäst , vi utvecklas! och ska man kunna utvecklas måste man ha svackor då de går mindre bra. hade det bara gått skit bra hela säsongen så hade ja fan inte lärt mig ett skit. vem bryr sig om ja inte kommer mycket längre? va ska jag komma lägre för om ja inte utvecklats klart på den här nivån? andas.. andas.. det går som det går. och jag får väl  vara glad för dom små svackorna istället , så jag lär mig något , som jag kan ta med mig vidare till nästa häst sen. supreme kan ju faktiskt redan de mesta , det är ju JAG som ska lära mig. Jag tror att det kan vara lätt att glömma det ibland , jag tror alla kan ha lätt att glömma det ibland , att man skyller på sin häst , men de är sällan där felet ligger.. och supreme gör ju allt för att vara till lags , han gör ju faktiskt allt man ber om , blir de fel då , ja då är de ju jag som har sagt åt honom att göra fel!!


kanske ska försöka sattsa på fälttävlan nästa år .. tror att det är där både jag och supreme hör hemma, de är där vi kan glänsa och spöa skiten ur varenda jävel! mohahah ;D



imorron ska jag gå bort och hälsa på kusarna, och se hur tjock supreme har blitt x) om han nu har de.. då kommer jag få dåligt samvete och panik och vilja slänga mig upp och pumpa intervall och kantra ! haha.. men såklart så ska jag inte göra de. supreme får vintervila till lovet sen kör jag sakta igång! akta er.. snart är vi på topp igen! ;D


9 december

inte mkt att skriva , vart på vårdcentralen.. massa var i örat , ska jämna ut lufttrycket jätte ofta och använda massa nässprejj. hade körlektion imorse med. gick bra. körde från körskolan idag , som jag inte vill.. gick kanon , ÖB rondellen , stockholmsrondellen , rondellen innan maxi , rondellen  vid shell , allt gick skit bra ;D


8 december

vaknade och hade sjukt ont i örat igen och idag var hela högerkinden stenhård oxå ;O men ja menar , jag har ju inte ont i någon tand hur jag än petar och tittar.. och de gör ju bara ont inne i örat.. jävla skit , planen är väl att gå till sjukan imorron , men nu fick jag ju veta att ja har körlektion vid kl 7 imorron bitti och sen nationella proven i matte efter de. så får väl se om jag hinner till sjukan till kl. 10.

övningskörde med farsan idag , övade på allt från igår. gick väl bra tkr ja!

hoppspecialen idag gick väl bra tillslut , problemet med mig är att ja spänner mig för mkt i axlarna och armarna , fast jag blir inte hård i handen.. för jag sluter inte ens fingrarna ordentligt runt tyglarna.. herregud.. hade Galinja idag. men som sagt slutet av lektionen kändes bra. har fortfarande inte fått tillbaka de här ridsuget än , men de är klart , de är ju skillnad på supreme , då vill jag ju verkligen!! och jag är ju ganska sugen på att rida supreme nu.. men lika bra att vänta ett tag till..



7 december





okej , glöm allt elakt jag sagt om lasse , han är SNÄLL .. iallafall idag ;D WOOHOOO 80 min lektion och dessie fick köra rondellen vid polishuset. yeeha. 75% avklarat med växlingen. lektion på onsdag igen..



7 december

ah fyfan , jag ångrar mig , de är inte alls skönt att bl tvingad till skolan , hade mkt hällre sove nu.. sitter just nu med ett foderlära prov. inte kul alls. måste lärare ställa så dumma frågor? frågor som egentligen är lätta , men dom kronglar till de så mkt så man blir osäker och måste sitta o leta efter svaret hela jävla lektionen , fast om dom bara hade ställt frågan på ett enklare sätt så hade man kunnat svara direkt!!

nu har jag sutte här i snart 2 timmar , och jag är på fråga 3?? FAN!
egentlige är de helt sjukt att jag ens skriver nått om det här. hur var det förut? förståd jag inte så skrev jag mitt namn på pappret och lämnade in det , vem bryr sej liksom? men nu känner jag instället att jag hela tiden tävlar mot mej själv. jag ska fan klara provet och jag ska göra de snyggt oxå! herre gud.. kom inte och säg att jag har börjat mogna nu.. för de vill ja fan inte.. "kära lilla krumelur , ja vill aldrig bliva stur"



yrsel har jag fan oxå , för mitt snus är slut och jag glömde klaga på farsan , hur fan ska de här gå då? snart kommer jag börja klättra på väggarna. GAAAAAH! kanske läraren kan bjuda på en?? ae nu ringer jag pappa så får han komma med snus!!! .. vart var jag , ajuste foderlära, herregud , varför i helvete har vi ens de här provet..
typisk fråga " varför kan en häst klara si gpå att äta bara grovfoder och eventuellt ett lämpligt mineralfoder? "

ASSÅ HERRE FUCKING GUD! ae jag orkar inte mer .. nu har jag klagat tillräckligt kanske.. och jag är fortfarande på fråga 3...suuuuuck!



sen när jag väl fått balansen igen ( genom att pappa kommer med snus ) så är det dags för körskola.. och den gubben tänker ja inte ens börja diskutera om nu..


och den blev brandalarm!! DE BETYDER ATT JAG FORTFARANDE ÄR PÅ FRÅGA 3!! guuud.. så onödigt med brandövning.. vi har de hela jävla tiden.. man ska trängas för att komma ut , stå ute och frysa arslet av sig innan man får komma in o trängas i trapporna igen!! sjukt jobbigt att gå i våra jävla trappor , det borde göra det okej för mej att slippa idrotten idag. vf har vi ens idrott? vi går praktiskt spår , specialhoppning , jag rider två dagar i skolan.. och praktiserar en dag, jag rider hemma nästan varje dag stenårt ( inte just nu , men annars ) varför ska vi ha idrott?? vi rör ju förfan på oss hela tiden , jag förstår ju att IT har idrott.. usch ja..

ojsan nu kom pappa med snus , nu har jag klagat av mig!!!! puss på korint och supreme.


snart 7 december

jag kan inte sova. att lyssna på ljudbok hjälper inte idag, jag har sove för mkt och inte vart ute något alls på nästan hela helgen , de ända som är skönt med att de är skola imorron är att jag har en anledning till att gå utanför dörren. herregud så de låter.. jag saknar supreme .. och korint. men dom får vila nu , så jag får vila.
det kanske bara är lite mkt just nu? jag vet inte.. mörker och kyla gör många människor deprimerade.



6 December

sunday night arrives and everything's too late again, tonight another week is gone without me getting any of my stuff done, for the last six months I've been waiting for the day to come when I run the thing in my life that I really wanna do, that I'm into doing but no...


vaknade jätte sent , kändes bra. behöver vila ut.. öroninflamationen är nästan borta nu.
*tack gode gud* har övningskört lite.. gick väl bra. men imorron ska jag till körskolan igen, och bråka med lasse. han kommer säkert bli as arg imorron oxå x) tänker nog inte göra nått mer idag. ligga här i sängen tills det är dags att sova..



5 december

jahapp , sitter framför datorn med elin. igår drack vi lite öl. trevligt. skrittade faktiskt ut på supreme idag och elin tog korint, trodde att korint skulle slänga av elin och de var ju de jag ville och satt och väntade på , istället var det supreme som var helt galen och försökte kasta av mig 100 gånger.. haha , det värmer i hjärtat faktiskt.

snart ska jag till mamma och fira min lillasyster som fyller år.

massa pössar till korint och supreme <3



gråta..

gråta gråta gråta.. inne i depp perioden.. supreme ska få vila i ett par veckor och kommer inte vara med på juluppvisningen i skolan ! medans jag vilar och tar tag i mitt liv igen..

DE KÄNNS SOM ATT JAG BLIR STENHÅRT PRESSAD IFRÅN ALLA HÅLL!!!!

att ha feber och öroninflamation gör inte saken bättre..




jag älskar dej , och jag lovar att jag ska bättra mig!

 


VAFAN!

och för de första är jag as jävla sjuk , värsta öroninflamationen och feber.. mår bajs. vill bara sova sova och sova. sen kl 2 inatt kom ja på fan de är den 3dje idag .. ringde jag till regina och ba  HOVSLAGAREN KOMMER IMORRON KL. 8 PÅ MORGONEN GAAH! det blev kasos.. ingen av oss kunde ju gå ner och ingen av oss hade pengar hemma..

sen ringde regina nu.. han kom aldrig , och vet du varför.. de ÄR den 3:dje idag.. vi såg ju förfan på datumet kl. 2 inatt!!

okej.. shit .. lite pinsamt nästan och regina som stressade allt med o gå ner och fixa till stallet och hästarna.. stackars. men men.. nu har vi ju samma problem imorron.. och imorron måste jag åka till åby fast jag är sjuk. vi har the biggest test in the world imorron..



tänkte att ja iallafall skulle försöka gå ut och rida lite.. om jag orkar ;/ mår jätte jätte dåligt


körskolan..

HAHAH , idag var lasse på konstigt humör xD först tyckte han att ja rattade som att ja körde rally , sen helt plöttsligt tyckte han att ja rattade mesigt!! GAAH! haha.. men de var lite roligt :P





ajja , snart ska jag ner till stallet och in i ridhuset och öva inför juluppvisningen.. ska ju stå upp , rida bakofram mm.. barbacka ;D WOHO


supreme var super duktig.. såklart!!





nu har jag dock öroninflamation och vill bara dö!


min räddning denna matte morgon




1 december

jahapp , gick upp kl 6 idag , dags för morgon lektion på körskolan. gick as bra. men vi käfftade lite med varandra idag , lille lasse och jag xD han ville att ja skulle backa in mellan två bilar , och det var trångt.. ja är ju så jävla dålig på att köra lungt och fint , haha. men när jag tyckte att ja väl stog bra där så ville han att ja skulle backa ännu mer , närmre bilen bakom. fast att kollisions ljudet lät och jag var jätte nära , han ba jo smyg bak lite till .. då svarade jag lite lätt .. ALDRIG I LIVET VI ÄR JU AS NÄRA JA KOMMER MOSA DEN DÄR BILEN !! då svarade han lite lätt .. NEJ DE GÖR DU INTEEE!!! BACKA LITE TILL NUUUUUU!!! .. ja .. du är ju galen !!! .. ajja tillslut backade jag väl lite till.. han vann .. den lille jäveln.. xD lektion imorron igen!!




bajs skol dag , eller as najs vare ju , filmdag hela dagen , hade inte vart någon idé att gå dit. såg iallafall seven och barnhemmet.


lille suppe får vila idag medans jag läser den där jävla körskoleboken!



RSS 2.0