31 oktober

hejsan , jag var ute igår med elin som gjorde sin krog debut, självklart var vi utklädda!

























ígår åkte även pappa och jag till mjölby och köpte en bil till mig, volvo 855.

















































pappa som alltid säger att han inte har pengar,  han bara ljuger...
































imorron ska vi hämta lilla zackra (:

och i veckan ska jag jobba lite hos björn och även se om supreme är sugen på en träning ;)













25 oktober

sitter i skolan just nu, ganska ovärt med tanke på att de inte finns något o göra så tänkte faktiskt åka hem snart. imorron äre praktik hos björn som gäller och supreme ska även få sig ett pass för björnen. hoppas på att de går bra.

har även anmält mig och supreme till markarbete för fredrik spetz, hoppas de går vägen.

onsdag-torsdag-fredag så kommer jag vara på skogslotten och ha basmaskinkörning, och får inte ens åka hem därifrån.

lördag blire utgång, halloween utgång, ska vara polis utklädd (:

söndag eller måndag hämtar vi zackra (:








24 oktober

2 månader kvar till jul, shit va fort de går...

idag har ja hälsat på min nya valp zackra, hon är nu 6 veckor gammal och får komma hem till oss nästa helg (:
sedan red jag och efter det hämtade vi hö. nu på kvällen har ja vart med fredde och vi har kollat skräckfilm och kört moster linda till stan. rulig kväll.

imorron ska ja städa och rida och bara ta de lungt (: natt natt.






zackra och zakita (:


21 oktober

GLAD GLAD GLAD GLAAAAAAAAAAD!

till o börja med måste ja rätta mig själv lite ifrån förra inlägget med tanke på kommentaren, hihi ;) med ställa av så menar jag såklart inte pang bom stå i hagen, utan mera mjuk skogs ridning hemma, supreme mår som bäst när han tränas hårt, och han skulle absolut inte må bra av att inte göra något ;)

nu till de roliga, har praktiserat hos björn idag igen, och supreme var med o skulle tränas, björn hade byggt en jätte bra bana, på den banan så skulle supreme verkligen ha stannat om han hade haft ont i några ben, och jävlar , de gick ju jätte bra. björn jobbade mkt med hur jag red , hitta känslan liksom, han ändrade på lite allt möjligt och då flöt de verkligen på!!! björn tror absolut inte att de är något fel på kusen, så han ska tränas för björn nu på torsdagarna, och sen rids han hemma, sen när snön kommer så ska han vila ca 4 veckor, men inte ställas utan skrittas någon timme om dagen. sedan kör vi igång igen, och ja , jag kommer förmodligen tävla, men kommer nog inte ta honom högre än 1.10m. de jobbet får toppe sköta sen.

anledningen till att ja bråkar så mkt med den stackars 18 åriga gubben är ju för att jag måste ha något att rida. jag vägrar sitta still i två år och sedan helt ringrostig svinga mig upp på unghäst toppe. nej nej.

ja har en bra känsla av detta! :D

























bara för att de gick så bra så slänger vi in en bild på när supreme tränar 1.40m hinder. xD








18 oktober

supreme supreme supreme.... hur ska de gå..

allt detta med supreme nu är att han har ju börjat stanna på tävling , på första hindret och vi har bollat fram och tillbaka ifall de kan vara något med frambenen, han är ju trotts allt snart 19 år.

Jag ringde även och rådfrågade tränare johan spetz som följt supreme , nästan hela livet. han sa " supreme har ju alltid hoppat med hela hjärtat, stannar sällan och hoppar i vilket läge han än kommer i oavsett om man rider bra eller dåligt, tänkt dej en 90 årig gubbe som ska springa ett sprint lopp, han orkar kanske bara halvvägs. det spelar ju ingen roll om du får konstaterat av en vet. att han har ledproblem, dom kan ju inte göra något iallafall. jag tycker du tänker rätt när du tänker på att ställa av honom. då är du snällast "

efter detta så började jag stortjuta, han sa mkt mer än de ja skrev, väldigt fina saker, och han tycker att supreme ska ställas av. men.... trottsallt så vet vi ju inte om de är något eller ej? det kan ju bara vara något ja gör fel?

planen nu är...

åkta till björn med supreme på torsdag och träna, ja vet inte riktigt va de är ja vill åstakomma, men ja vill att björn ska studera honom, ja vill pröva olika tekniker, se om han känns annorlunda, björn kanske kan testa o känna efter osv. efter detta, oavsett hur han känns så kommer han skrittas en vecka och sedan få 6 veckors vila.

efter dessa 6 veckor så kommer han långsamt sättas igång så ja kan känna efter hur han känns och långsamt byggas upp igen. känns han fräsch så kanske ja som högst åker o hoppar typ 90 cm och 1m, BARA FÖR MIN SKULL.

anledningen till att ja inte vill ställa av är för att vafan ? nu är supreme som fräschast i kroppen och han har aldrig sett få pigg och fräsch ut som nu, och liksom, va ska ja göra? ska ja inte rida på två år? och sen helt ringrostig svinga mig upp på toppe? nae.. de funkar inte...

ja älskar dig, du är min bästa vän <3



































17 oktober

idag vill ja bara gråta så de tänker ja göra också :'(
































13 oktober

idag har ja först haft gymnastikhoppningslektion för klassen, var lite halvläskigt må  ja säga, o liksom va lärare.. aja. nu äre över iallafall.

sen när ja kom hem så drog ja till stallet, de var ingen trevlig upplevelse, för direkt när ja kommer in till regina så överraskar kita toppe så han rent utsagt skiter på sig, och HOPPAR över grannens tjurhage staket som är 1.50 m högt OCH TAGGTRÅD!!! regina o ja rusar ut i panik, och ja trodde att nu jävlar dör han , nu har han köttat upp hela kroppen och drage av senor o hela skiten, men naerå.. han hade verkligen hoppat 1.50m!!!! endast ett par skrapsår på bringan ?? helt sjukt.. men stackars toppe, han måste ju fått hjärtklappning..  i övrigt är han ju inte rädd för hundar men tror kita gjorde så toppe fick en riktig överrasking...

nåväl. toppe kom över händelsen ganska snabbt och fick följa med ut i kohagen när ja red supreme, denna gång genom grinden.... supreme VAR SÅ JÄVLA KLOCKREN!!!!! mjuk som en gummiboll, och trampade under sig som fan! wei :D

imorron äre praktik hos björn som gäller :D natt natt..



en bäbis toppe!








12 oktober

ja kanske skulle ta o vara lite duktig och blogga. idag har jag vart hos tandläkaren, den goda nyheten är att ja har de vitaste tänderna på vithetsskalan, de dåliga nyheterna är att ja har en ny tid bokad då jag ska laga tänder, dagen efter det ska ja tillbaka och pröva ut en bettskena som ja ska sova med och sedan ska jag operera bort visdomständerna. aj aj :(

efter tandläkaren så åkte jag in till NFK och lyssnade på föreläsning med karina möller. väldigt duktig människa de där. så nu allihoppa så önskar jag mig en perfect sits. en grej som hälper dig att komma i rätt sits och hjälper dig bygga muskler där.

efter det så red jag ut på supreme, dom klipper ju fälten här omkring nu så fanns stora marker att rida på. fokuserade på att få honom på bakdelen och korta o länga galoppen, ojoj så fin o duktig han var. som en liten gummiboll.

toppe har vilat idag, bara myst i hagen, ja tror han växer för han har vart lite trött nu i några dagar.

imorgon är det specialhoppning på förmiddagen och då ska jag hålla lektion , gymnastikhoppning, ja vi får väl se hur det går. sedan slutar vi vid 12 och då åker jag hem och rider. sedan beger jag mig till mamma som fyller år.

på kvällen kommer emelie till mig och sover över , för på morgonen åker vi till björn på praktik. där ja kommer vara varje torsdag numera. ruuuligt, känns skönt att veta va de är för ett ställe man hamnar på haha ;D










10 oktober

hejsan farmor och farfar (: och alla ni andra. tävlade igår, de gick väl sådär kan man säga. men bättre än i åtvidaberg :P här får ni lite bilder o kolla på.





























































































7 oktober

tjabba tjena. supreme är nu klippt och nyskodd. dock drog hovslagaren sömen för högt så han blidde jätte öm. toppe är också verkad och han hade klockrena ben och hovar. toppe åkte även transport igår igen, han skulle vaccineras, på med fleece , lädergrimma och transportskydd, och denna gång satt han fast för första gången. allt gick klockrent. fick massa beröm av veterinären. :) hon tyckte jag gjorde ett bra jobb och hon hade inte träffat många unghästar som var så trygga som toppe är. lite kul (:

i helgen blir de till o tävla och jag hoppas såklart på de bästa (: nu skola. hejhopp.


3 oktober

tävlingen gick inte bra ..... eller kanske på vissa plan om man tänker efter? de var ju faktiskt ja som bestämde denna gång, och inte supreme... supreme är snart 19 år, ja ska gå ner mig lite i klasserna, så han får roligt och sen hoppar ja hus med topp topp sen !!




























































































RSS 2.0