30 december

hejsan alla, förlåt att jag inte har skrive. jag har iallafall haft en jätte bra jul. har vart väldigt mkt hos mamma. har fått jätte fina saker av alla! tack så mkt!! hästarna har vilat lite eftersom det kändes som att jag ville passa på och andas ut lite ;) men idag har dom blive ridna, pigga som as såklart. men de gick jätte bra med båda, toppe var med lös. imorron hinner jag säker inte heller skriva ;) ska på middag hos hanna kl 5 och sedan bär det av till otten för en utekväll (: ska bli super kul. ska försöka göra något med hästarna så dom är lite trötta när raketerna börjar smälla, annars blir dom väl helgalna inne i stallet. hinner jag inte rida så longerar jag alla ;)




22 december

SORRY ALLA LÄSARE!  är för trött för att skriva, kl är 8 och jag MÅSTE sova. kan inte hålla ögonen öppna, min kropp värker! skottar snö hela dagarna,  25000 kvadrat , 90 cm snö.. 20 personer...verktyg: spade och skottkärra...








19 december

ridit ut på Mr idag med matilda. trevligt sällskap, men helvete vilket väder. ville dö. ridturen var bra förutom de sista fältet hem, vi trodde vi skulle dö.. vi vet inte vafan de var för fel på det fältet, de gick upp o ner o upp o ner o upp o ner.. hästarna orkade inte gå, vi fick stanna o vila 100 gånger.. vi var så glada att vi klarade oss hem tillslut.. herregudars... o helvete vad jag frös.. trodde jag skulle dö..

supreme har vilat, för jag var för frusen och för trött för en häst till, de blir hans tur imorron, då får ante vila.

hageby imorron då.. JAAG VILL INTE ! PANIK!!!

har pluggat som fan på provet inför imorron , men jag kan det verkligen inte, tugga till träck, allt om hästens mage liksom, enzymer hit o mikroorganismer dit.. jag kommer dö.. plus hästskötar examen, egentligen är det ju lite mer som ett test på vad vi kan inför den stora.. men shit, longering korrekt, häst vid hand, knoppning, lindning, foderkunskap, hemliga lådan och de där jävla provet.. jag vill inte... jag kommer aldrig klara det..
































18 december

idag gick Mr jätte bra, till en början var han som vanligt sjukt heeet och lite halv stel, men 100 gånger bättre än igår. mjuknade mkt snabbare denna gång, han lär sig sjukt snabbt den där kusen. vart ganska mkt trav idag, igår var han allt för het för trav ute på fältet, men idag fick vi även till galoppen lite bättre. blir till o öva. avslutade det hela med att skritta en sväng i skogen och skrittade upp till mitt hus, de tyckte han om, bara det att när han råkade trampa på en kvist som knakade till så flög han rakt upp i luften och intog flykten för livet.. oj oj oj, jag har så mkt att lära honom..

supreme gick kanon han också, ännu en gång, vilken skillnad. var ganska skönt att sätta sig på en kuse som faktiskt förstår vad jag menar direkt ;) bra och ha en av varje kan jag känna.

toppe var mkt bättre i sitt lilla ben idag, förmodligen stukat sig lite , dom springer ju rätt mkt nu kusarna innan dom känner varandra helt.

imorron blir de till att rida båda igen, planen för Mr är att försöka rida ut lite, och finns orken och vädret är bra så gäller desamma för supreme!




17 december

hejsan hoppsan, becca klagade på uppdateringen så är kommer det ;)

idag har jag inte mått så jävla bra så jag var bara med på första lektionen, vilket var idrott. sen åkte jag hem. väl hemma så red jag kusarna. svingade mig upp på MR för första gången idag, han var super duktig och jätte snäll, men jisses va het!!! finns ingen broms på den kusen, och jävlar så stel!! han jobbar inget genom kroppen alls!!!, i slutet kunde jag böja igenom honom, få honom lugn och började känna viss rörelse i kroppen, men de där fortsätter vi jobba på redan imorron!

efter MR så red jag supreme, han var piggelin också, men gud vilken skillnad det var att sätta sig på honom!! han rör sig verkligen genom kroppen och lyfter sina ben och är mjuk som en gummiboll! inte fan kan man tro att han snart fyller 19!! håller han sig fin så får han nog hänga med på några tävlingar i sommar!

efter kusarna så mockade jag stallet och fyllde vattnet och matade köttdjuren ;) toppe mår också bra, han växer faktiskt! dock så har han nog trampat lite snett med vänster bak, för de är lite varmt och svullet men inget halt. vi får se hur det utvecklas, han står just nu linimentad och lindad ;) mitt lilla hjärta <3



Mr understatement..








15 december

jaha, idag har vi haft avslutning på Special A och B hoppningen. De blidde först lekar i B kursen. barbacka dååårå.. och i A hoppningen hade vi som vi brukar poänghoppning, och dessie pessie vann iår igen. sedan åt vi fika och kollade på hoppfilmerna från spetz träningen samt nyköpingstävlingen.

efter allt kalas så åkte jag till stallet, de var så mörkt och eftersom jag inte vet hur MR reagerar på att bli lämnad ensam så vågade jag inte ta ut supreme och toppe på en tur på gärsbanan.. det får helt enkelt bli i helgen. då ska jag även svinga mig upp på MR, vi får väl se hur de går, han är ju så jävla stor.

fixade iställt stallet, rycktade alla och friserade MR och toppe. de blidde så fina så.

imorron äre björn som gäller, har lilla stallet ensam på morgonen och sedan kommer elin och då gör vi de stora stallet. på kvällen hänger jag med björn på svante träning.

i helgen ska jag även träffa emma, vi tänkte försökte tjuvplugga lite inför hästskötarexamen..


























13 December

nya kusen är på plats, mr understatement, allt har gått kanon.




















































































9 december

jag är helt slut, orkar inte ens skriva.. har jobbat hos björn idag, på förmiddagen hade jag sjö. stallet själv och sedan gjorde jag och elin udden tillsammans som vanligt, sedan red jag royal och elin phi phi. sedan hoppade björn cherry. bästa cherry. björn hoppade även latin. några fick gå slingan och några red elin. bra dag!!!

mina kusar vilar. och på lördag kommer den nya hästen, mr understatement. e: szkopul. han ska gå ett par dagar hemma hos oss, tills vi ser om han går ihop med toppe och supreme, gör han de ska han vet. besiktas och sedan äre bra för mig och börja träna och senare förhoppningsvis tävla.


szkopul


























MR understatement








8 december

jaha ja, de som hände i nyköping stannar i nyköping, om vi säger såhär.. ja måste bränna upp deras skola..

toppe hade iallafall käkat upp sina linfrön, KANON! då blir han fin i kroppen! o bra för fodersmältningen, har ju nämligen märkt att får han lite för mkt havre så blir han lite dålig i magen.

kusarna vilar och imorron jobbar jag hos björn!








































7 december

idag har jag vart i skolan dårå, hade redovisning, vart ju ett bildspel dårå. gick väl bra, men hade vart roligare med en film..

efter de vare anatomiprovet som gällde, och denna gången satte jag de fan tror ja ;) YES!

efter skolan så åkte jag och pappa till kvarn, efter att ha haft ett helt bildspel om foder så kände jag att ja var tvungen att fylla på lite bland fodret.. blidde lite kalk, kli och linfrö. toppe gillade inte linfrö.. men de får han allt lära sig att tugga i sig!! ska även åka in o köpa mej en ny kraft till honom också.

men imorron åker ja till nyköping kl 8. eller snarare, hela specialhoppningen åker dit, vi har utbytestävling emot äckel nyköping, och vi kommer vinna stort.. för gör vi inte de .. då bränner ja upp deras skola..

nästa vecka har vi övning inför hästskötarexamen.. ja är så jävla nervös inför den alltså, de är ju massa teoretiskt om fodersmältning , löshoppning o massa skit, men sen är som ju så jävla hårda på de praktiska med, som är häst vid hand och longering.. FYFAN! är as nervös..





på med bettskenan nurå, och gå och lägga sig.. ja gillar inte bettskenan..








6 december

idag har jag först vart i skolan, är riktigt trött på den för tillfället, jag tycker skolan ska ha material så vi ska kunna genomföra projekten, men naerå.. idioter..

sedan blev det tandläkaren, har nu lagat två hål, och har två kvar.. pytte hål men ont gjorde de.. har även fått min bettskena idag.. jippie.. eller inte..



















 hästarna vilar idag (:






















får jag IG på anatomiprovet imorgon så bränner jag ner skolan..








5 december

Igår: var ute med elin, var riktigt , riktigt roligt!

Idag: har ride supreme i kohagen, bestämde mig för en riktig bus runda med tanke på att han har lyst bus jätte länge nu men jag har inte orkat ösa. så idag red jag barbacka och tog bara på halsrem och sedan höll ja i den och hade halvlånga tyglar och så fick han springa så fort och så mkt han ville, och jäääävlar va de gick undan, helvete, en och annan bockning också.. toppe var med lös, och jag tror aldrig han har spunge så mkt förut..

mitt i allt , när hästarna är som vildast så stormar en älg med kalv ut ur skogen och jagar skiten ur mig och supreme och toppe, ja tror aldrig supreme har sprunge så snabbt förut.. skäckblandad förtjusning! toppe hade även på sig sin barbacka sadel för tredje gången, gick lika bra idag som första gången ;)


nu har jag pluggat som en galning på hästens anatomi, vener , artärer , skelett , tänder, muskler,blodet, hjärtat, lungerna, njurarna, mjälte och lever o ... bla bla bla.. jag är så trött på det och ja känner mig inte ett dugg klokare, man kunde ju haft ett prov där det var lite mer uppdelat kan ja tycka.. om man har ett så stort prov och klassen har fått göra om prover 4 gånger nu så kanske lärarna ska börja fundera på om de inte är provet de är fel på?


imorron: till skolan en sväng och klippa ihop våran film om foder, efter det ska jag iväg till tandläkaren. bettskena !





























3 december

tjenare! idag rå , så har ja vart på badhuset med klassen, simmat som en galning.. o nu är ja förkyld, attans.. de ryktas även om att vi ska bada isvak! men de skippar ja helst.

red en runda på supreme med, han var så jääääävla pigg, helt sjukt.. han måste få komma ut lite i helgen. toppe var också med lös, och hade barbacka sadeln på (:

imorron funderade jag och elin på att gå ut, var ju väldigt länge sedan ja gick ut, så hoppas min pappa vill vara snäll och köpa mej lite öl på glasbanken imorron... ( pappa ja vet att du läser, så plz? ) hihiih :D















































1 december

idag har jag haft hovslagaren ute, toppe var först ut..

toppe stog och sov under hela tiden och rörde inte en fena, lasse sa att han är otrolig som inte bryr sig, de var tydligt väldigt ovanligt. skummt.. han har ju en liten spricka på häger bakhov som han försökte stoppa sist, men den hade gått förbi stoppet vilket inte är så jävla bra, så idag gjorde han ett nytt försök, om 8 veckor kommer han tillbaka och då får vi se hur långt den gått då, kan bli så att han får halvsko.

supreme tog av sina skor idag, stackars honom :( nu är han gubbe på riktigt, eller nae de är han fan inte. som vanligt fick han beröm för att ha fina hovar och att han är så jävla snäll. hovslagaren kramade om honom och tittade honom länge i ögonen och berömde honom och sa att han var fin innan han släppte honom, lite gulligt.

imorron äre praktik hos björn svensson som vanligt (:































































RSS 2.0