Praktik hos Fredrik Spetz

jaha idag var första praktik dagen hos fredrik. måste ju säga att de var sjukt anorlunda imot att vara hos gisela helin. fick mig en liten chock , de vart kortslutning i mitt huvud. jag var fortfarande helt inställd på hur hon vill ha det och hur hon vill att man ska göra. Men det gick väl bättre framåt slutet av dagen. när man börjar sakta men säkert komma in i deras rutiner.

På morgonen är det mockning ,  sedan är det dags för fredrik att rida , då gör man ordning en häst åt honom. så kommer han och hämtar den och börjar rida , under tiden han rider gör man ordning nästa häst så när han kommer tillbaka klär man av den hästen han red och så tar han nästa .. och så fortsätter det tills han är klar. sen är det rycktning som gäller , och eftermiddags mockning. det händer ju en hel del saker därimellan ,  som idag fick jag mocka ur tävlingsbussen , och plocka ut alla saker där och lägga in i stallet. plocka ut tävlings skåpen , osv.

ja ja , de blir väl bättre när man vart där ett tag.


ena halvan av stallet.


*************

när jag kom hem vid 5 var det supreme som skulle fixas och ridas. tog en brännar tur. super (: när jag kom tillbaka vid 8 hade regina gjort äggmackor och o'boy! ;D göttans

nu är det väl dags att sova. upp och vara hos fredrik kl 7 imorn.

 


Fotbolls cup

jaha , vaknade kl 8 typ hos regina , då var det dags att åka på fotbolls cup med kenny. fick dricka mitt morgon kaffe i bilen. efter att ha vaknat till var det ju riktigt kul att glo på när kenny spelade skiten ur alla andra!


*************************

efter det kollade jag och regina på film , och åt godis. när filmen var slut så käkade vi mat. har aldrig varit så mätt i hela mitt liv. så de blev till att sova middag i en timme.




*********************


sedan vid halv 6 red jag iväg på supreme. han var super duper underbar idag , så jävla pigg!!!! snacka om stark kuse. men gud så snäll (: riktigt mysig ridtur.

slänger in lite bilder från kusarnas sommarbete när jag jobbade hos gisela helin (:


supreme och hagens korint

************************

jaha imorron börjar jag på min nya praktik plats , ska vara hos fredrik spetz , tränar ju för hans farsa , johan spetz , men detta ska bli intressant. bara liiiiiite små nervös. de är jag alltid när jag ska till ett nytt ställe.

skriver mer om de imorron..


UTVILAD

igår var jag så skjukt jävla slut alltså! , somnade kl 9 igår och vaknade nu vid 10. känner mig riktigt utvilad och känner att ja kommer vara riktigt tagg idag ;D ska bort till stallet sen och rida ut på supreme , efter att ja städat lite här hemma. ;D sedan ska jag sova över hos regina .. och sen upp tidigt på söndagen och följa med på kennys fotbollscup.




**************

då har man ride , såklart hade jag min vanliga tur med vädret! underbar sol i början , spöregn i mitten och sen sol igen! , KUL! , men supreme var toppen. pigg som satan!
Farsan och jag har vart ute och plockat lite svamp idag också.
Skulle egentligen åkt in och glott på alla fräna bilar nu med , men får se hur de blir med den saken. sen sova hos regina (:


Mot Åby

jahapp , somnade vid kl 9 igår och är fortfarande helt jävla slut! är så jävla sjukt trött asså! feber och ont i halsen ;(
..nu har jag fullpackad väska igen och ska iväg till åby för att rida. är inte så tagg just nu , men de kommer väl sen när man vaknat till , eller kanske när man cyklat två km till bussen! idag ska vi rida ut med åby ridgruppen, och de gör jag ju aldrig annars haha ;) , nej men de ska bli skitkul! nu imot bussen och sen till resecentrum! .. skriver mer ikväll.

i väntan på bussfan


***********************

jaha , då har man vart på åby. var inte speciellt tagg imorse , feber och allt. nästan hela klassen var sjuka idag. men lyckades få emma till åby iallafall! ;D
jaha idag hade jag princess igen , andra gången nu. vi skulle rida ut. och kan lova att de var den bästa uteritten ja någonsin haft med plugget! , fullt ös medvetslös! , riktigt roligt. hoppade över allt som kom i våran väg! och hoppade inne på gräsbanan! , princess tappade två skor under den ridturen! sedan prövade vi sadlar på lite olika hästar och fyllde i ett papper om dens utrustning. om den låg bra , var hel osv. väldigt kul faktiskt! ;D


princess


*********************

jaha efter allt hästande på åby , åkte jag direkt till Korint och supreme , mötte två hungriga kusar. supreme verkade taggad för en uteritt! , började väl sådär. gick jätte fint och var jätte mjuk när jag red på fältet , tills han trampade ner i ett lerhål så benskyddet åkte ner i karleden och han fick typ spatt! de var ju bara att hoppa av och fixa till och sen rida vidare. nehe men jag håller väl mig till grusvägar då tänkte jag när de var så blött överallt. de gick kanon! han var så pigg och fin! , sen skrittade jag in i skogen och skulle gena hem när regnet började , sjävklart felbedömmer vi ett dike och supreme snubblar över och landar på knä så stropparna till sadeln gick södder , ja de var ju bara att ha sadeln i knät och skritta den långa vägen hem! haha , men men , huvudsaken är ju att supreme mår bra och att ja har världens finaste pollar!!!!!

fyra månader gammal supreme


camping med skolan

jahapp då var man äntligen hemma från islandshäst campingen! gud så skönt att vara hemma alltså! sjukt jobbigt att bära runt på packningen! sov knappt något inatt. de där NUTarna kan ju inte va tysta! mohah (: men men de var roligt.höll på att garva söndar idag åt emma hhaha fifan! .och läraren körde ju bara ner bilen i diket en gång , och körde in i ett träd (: är så trött så ja orkar inte ens skriva knappt. här kommer lite bilder.


jag ville inte åka väntar på buss fanmen fint va de
vi var tvungna att hova djur med..NUTarna rider xDkolla va fula ;)vovve o jag

mupparna försöker sätta upp sitt tält (:tröööööttatrööööttaaaaaa

bästa ridgruppen , bästa hgja o min kuse

Special hoppning på åby

japps , idag har de vart special hoppning på åby. kommer bli dö sköjj! . hade nirvana, favvo hästen där (: eller är de bara jag som är svag för heta svarta hästar som verkligen lyfter benen?!



jävligt dålig bild på nirvana


****************************

sedan när jag kom hem red jag dressyr på suppe på fältet. (: gick väl bra !

supreme

******************************

Snart ska jag ner till bussen och hämta carro! , ska bli super duper kul och träffa dig igen!

*************************

imorron åker vi iväg med skolan och ska rida islands häst! kommer att tälta där. ska bli dö sköjj (: synd bara att man inte får rida riktig häst! mohahah

en vanlig dag typ..

jahapp , dagen började med att jag åkte till vårdcentralen och visade mina sår ja har i huvet. har fan haft dom nu i två år men vart för slö för att gå dit! och så säger läkarn att de kan försvinna på bara en natt o aldrig mer komma tillbaka om jag hade komme tidigare och fått de där medelt! deva lite små surt. men nu så sitter ja här med medlet i huvet o de svider som fan! men imorron kommer de va helt borta! :D guuuud va skönt!

*************************************************




ja och sen bar de av mot skolan, och då kom jag lagom till lunchen. sen spelade vid kubb med dom nya häst ettorna. måste bara säga att VI häst 2:or är lätt bästa HG ever! konstigt nog  så hade jag sjukt mkt energi idag i skolan.. hmm.. skummt ja som brukar vara typ död! OCH det bästa med dagen , träffade CARRO vid bussen! SHIT! de va typ 4 år sen vi sågs!!! carro är min barndoms kompis ifrån Tjällmo! och hon går nu natur i stan. och sitter och åker buss fram och tillbaka till Tjällmo varje dag! så självklart erbjöd jag sovplats! Så carro kommer redan imorron kväll och sover över:D JIPPIEEEE!!

*************************************************************


susanna och barondetta hinder på typ 1.30-1.40 slänge jag upp till susanna men de ville hon inte hoppa! haha , förstår henne inte tkr de ser riktigt roligt ut! :D

sen åkte jag hem , och så ville susanna ha lite hjälp när hon hoppade. och de såg ju faktiskt fint ut tillslut måste jag säga
 (:


************************************************************




sedan gick jag till mitt eget stall och red ut en långtur på supreme.. de vart en brännar tur , riktigt mys nu med alla stubb åkrarna vi har :D

tävlade igår , festande på kvällen och skola imorron..



tävlade i nykyrka igår , de gick faktiskt jätte bra, sattsade ju inte något direkt , men hade jag bara ride sekunder snabbare hade vi vunne (: duttia supreme.

****************************************************************


 

senare på kvällen åkte regina och jag in till stan o partajade! mkt roligt måste jag säga!



****************************************************************



kanske dags att lilla jag går och sover nu.. plugget imorron , men först ska jag åka till vårdcentalen och kolla dom där såren ja har i huvet. har haft de i två år nu och de är sjukt jobbigt att ha. har bara varit för slö för att kolla upp dom.

Byter blogg..



hejsan hoppsan , har nu tänkt att börja blogga om kusarna här ist för den andra bloggen jag hade. som sagt denna blogg handlar mest om hästarna och är mer som en egen liten dagbok för mig (:

RSS 2.0