31 januari

jaha igår så red jag ut en tur på supreme, han var väldigt pigg och mysig. ante fick jobba som en dåre hemma i kohagen, blev jobbigt förn nästan.. på kvällen drack jag kaffe med mor.

idag är det måndag , vilket innebär longering, longerade dom inte så länge, men ante fick jobba inspänd och supreme och toppe fick bara trava av sig lite. men det räcker tydligen inte, dom är dyng pigga ändå.4
nu på kvällen blev det mat och kaffe hos mor..

längtar till nästa kryssning den 29-30 mars ;)
























ante..


från vänster, minst i bild - supreme , sedan toppe ( som ni ser växer lite fast jag inte tror det ) och sedan ante.
























kolla vad sockersöt svarten är :')








29 januari

och blogga ska man göra också.. har jobbat ute hos björn idag, som inte är hemma, men som tur är så är ju elin det ;) gick alla tiders, blir till att åka tillbaka imorron igen då. när jag kom hem vart de till o rida mina egna kusar, ante fick sig en ute tur på en timma, och supreme och toppe fick busa av sig rejält i kohagen, mycket bockar och skutt. toppe hade även barbackasadel och träns.. pigg var han också.. och jävlar vad snabb han är, helt otroligt. fullblod, de gillas.

























jag som inte ens kan sy, fick ett ryck och började sy om en jädrans massa kläder. på med kedjor..
det blev lite mer dessie med andra ord..
































28 januari

ojojoj vilken underbart rolig kryssning, de blev till att festa i larz kristerz hytt även denna gång, men detaljerna förblir osagda. orkar inte skriva. de som händer på birka paradise stannar där. längtar tills nästa kryssning 29-30 mars! elin och jag funderar faktiskt på att ta en buggkurs så att vi kan dansa lite mer normalt på mogendansen ;)

hästarna mår bra, trimmade båda idag, och så har jag jobbat ute hos björn som inte är hemma, trimmade cherry idag, longerade calle osv. blir till att åka tillbaka imorron ;)










































ante säger : hej jag har ingen hals!










25 januari

dessie skulle behöva typ 500 kr för att få de att gå ihop denna månad......


24 januari

jag är död jag orkar inte skriva... sov inget inatt, vet inte varför, kanske för att jag hade feber och att zackra bestämde sig för att gå 4 mil i mitt rum mitt i natten... herregud. sen när pappa åkte, tidigt som fan, så bestämde jag mig för att gå upp och steka ägg? herregud...

åkte sedan ut till björn, då kände jag att jag knappt kunde hålla ögonen öppna, fixade sjögesätterstallet, sedan pyssel på udden. och dagens höjdpunkt , att rida cherry (: de var.. ganska underbart om man kan säga så.. hade jag pengarna så skulle hon va min ;) nu förstod jag vad björn menade med att hästen är "björn riden". allt man vill göra funkar dirrrr!!!

kom hem ganska nyss, har baddat toppe med lotagen på snoken. bort med svallköttet! imorron är det skola, redovisa min lösdrifts grej, sedan hem o rida..........
































23 januari

okej, idag skulle kusarna komma ut på en lugn skritt tur.. eftersom jag är sjuk och så, då orkar man ju inte så mkt.. ante var helgalen och låtsades va rädd för allt. men rätt okej ändå, men supreme... shit pomme. när jag fixade honom såg han så trött ut så jag tänkte först skita i o rida, men när jag kom ut gnistrade han till.. herregud, först skulle han skrika efter alla hästar nere på resebro, sedan var skidåkare så pass läskiga att han beslöt sig för att försöka kasta av sin ryttare, jag satt kvar med nöd och näppe, supreme bestämde alltså att de skulle va en " försök o sitta kvar " tur.. gillar när han gör de där lilla pipljudet precis innan han skickar rygg.. läskigt.. men samtigt blir man glad att han är så pigg o fin trotts sin ålder.

toppe är mest ompysslad , han har sprunge så mkt i hagen nu så han fick tare lungt. imorron ska jag jobba hos björn!











































har massa gamla filmer jag vill lägga in o visa men de funkar tydligen inte, dumma blogg..








22 januari

gud vad dåligt jag är på att uppdatera..men bättre sent än aldrig.. igår var vi ute igen. super duper roligt. innan utgången tog jag hand om kusarna. de var ju skare så supreme hade rätt ont i sina fossingar igår, eftersom han inte har skor, så han fick ta det super lungt. ante jobbade på som vanligt och toppe pysslades det bara med. fick även ringa vet. för toppe har ju haft ett sår på nosryggen nu i nån vecka, de är stort som en femkrona och har vait väldigt varigt. så igår försökte jag tvätta rent ordenligt men upptäckte att han hade svallkött i såret, så nu blir det till o pensla på lotagen. jag vill ju inte att stackarn ska se ut som en noshörning resten av livet..

idag fick hästarna vila, vilket inte är bra alls, eftersom det är helg och de är då jag får som mest gjort, men jag är super sjuk, har hög feber, snorig och ont i halsen. bäst o vila så de inte blir värre så får jag köra imorron igen.

planer framåt :

måndag: åka ut och jobba hos björn.
onsdag-torsdag: åker jag på kryssning.
fredag-lördag-söndag : jobba hos björn eftersom han åker till egypten.
vecka 7 onsdag: träning för lotta björe, tar kanske med mig  mr understatement.
vecka 8 är det LOV
vecka 9-10-11: jobba som en tok hos björn.





























20 januari

okej, tisdags, red hästarna som en tok, gick jätte bra ;D onsdag och idag vilar dom och så kör vi imorron igen.

idag har jag jobbat hos björn, han red några på morgonen, sedan åkte vi till viktor och pelle melin, där 5 unghästar ska ridas in och det ser ju lovande ut. blir nog även att åka dit måndag. sedan onsdag torsdag är jag på kryssning , men helgen efter jobbar jag hos björn fredag- lördag -söndag. eftersom björn ska åka till egypten ;)

är trött nu.. så ska sova...








17 januari

dags o skriva igen, var ute i fredags, de var hur kul som helst, älskar min klass. vi ska iväg denna helg med. lite av våran grej.. pengar kostar de tydligen inte heller, i fredags gick ja ut med 300 kr och kom hem med 270, så 30 kr "slösade" jag ;) lördagen så var jag på julgransplundring på luvata och söndagen tillbringades hemma. hästarna trimmades på ordentligt under helgen.

idag var det hageby som gällde, red pluttponny idag och hoppade. det ser förjävligt ut men vafan. aldrig vart ponny ryttare och sutte på skuttiga ponnyer som bockar o sparkar. aldrig haft någon " ponny tid " men vem behöver de för o leva ;)
































blää.... men iallafall, sen när jag kom hem så longerade jag mina kusar, de gick så jävla klockrent, Mr var lugn och go och kunde äntligen slappna av lite, medans supreme var pigg som gillade mest o spänna upp sig och bocka, men de är ju så han är ibland och de stunderna ska man ta vara på och låta honom få ha, han är min ögonsten <3

och toppe han växer.. de hoppas jag iallafall? kallar honom fortfarande för min lilla ponny och de känns inte okej.. tänk om han blir ponny, och ja måste sälja honom som ponny!! lyckos den ungen som får en ponny efter cyrano.. tjena..

hageby som gäller imorron igen..








13 januari

jaha, idag har jag vart och jobbat hos björn. jag tycker de är så kul sådär när man bara kommer en gång i veckan och man verkligen får se hur jävla stor skillnad de är på hästarna bara efter 1 vecka! de är helt sjukt! hade jag inte köpt toppe, hade jag nog köpt den här ;)

här har ni latin, valack 9år, tillsalu. utvecklas riktigt fort!! kontakta björn svensson..
































vart överlycklig när jag såg att min lilla favorit agent perry var kvar, eller cherry som hon egentligen heter ;) världens bästa!

mina hästar vilar. men inte jag, städar, pluggar , fixar och sånt.. men imorron rids hästarna, toppe longeras och på kvällen så ska vi i klassen uuuut!









12 januari

måste sova så de blir kortfattat. pluggat som en tok nu såhär på kvällskvisten. special idrott idag, de gick klockrent båda lektionerna, merlot i första och nisse i andra. två helt olika hästar men de flöt på som fan. hoppvila gör susen ibland.

longerade mina egna kusar.

kärringar ska inte köra bil,idag fick jag skit av en kärring som körde på min väg,vi möttes på grusvägen, våra backspeglar snuddar vid varandra, hon kliver ut, med psykbryt och påstår att jag körde för fort, och att ja ska va glad att inget hände för de skulle jag fått betala, då sa jag, ah eller du själv,ring snuten,ord mot ord,inget händer utan bevis,så funkar detta land,gillat eller flytta,sen börna jag vidare..

björn svensson imorron då, natti.








11 januari

jaha ja, igår körde jag pappas bil i diket, inte bra, fick lite smått panik då jag trodde att bilen skulle gå runt.. de gick iallafall bra och inget hände med bilen.

idag hade jag sovmorgon till halv 1 sedan åkte jag på föreläsning i hageby. hästarna vilar idag medans jag pluggar som en dåre. imorron blir det special hoppning och sedan trimma kusarna hemma (:




10 januari

lika bra att blogga nu innan jag drar, har inte sovit en blund inatt, har haft otroligt läskiga drömmar och inbillat mig att jag sett saker i mitt rum, antar att de faktiskt spökar här hemma, de händer ju bara någon gång ibland att ja får den här känslan och den kan ju inte komma ifrån ingenstans. en gång när ja var utanför huset så såg jag någon i mitt rum, när jag ringde pappa och frågade vad han gjorde i mitt rum så sa han att han var på nedervåningen så ah, spöke..

men men nu äre väl dags att dra till hageby. första skoldagen och man ska tvingas rida .. där av alla ställen.. aja, sen kl. 11 idag så skulle de komma någon liten brutta och testrida supreme, vi får väl se hur de går, skulle va skönt om hon var normal och anvsarsfull o mjuk, för supreme skull liksom, de är ju rätt rufft ibland att ha 3 hästar själv som måste trimmas..
idag ska vi även åka och hämta hö..































9 januari

tja tja, har haft lite dator problem, så df har de vart lite dålig uppdatering. men nu kör vi.

hästarna har trimmats på bra med ridning och longering, även toppe börjar förstå longeringen. kan vara bra att få alla hästar lite trötta så är dom inte lugnare i hagen. för de är mkt bus just nu, supreme ska nämligen hålla Mr borta från toppe heeela tiden så de springs en del.

igår var jag ute och jobbade hos björn, var väl inte riktigt i mitt esse med tanke på att jag var ute dagen innan. men de var kul o komma dit igen! vi var även i vreta o björn hoppade phi phi lite.

imorron börjar jag skolan igen, det känns inte bra!!! men vafan , snart studenten!!
































RSS 2.0