30 november

trött!, har filmat hela dagen, till vårat projekt om foder. sedan fick ja akut kasta mig i bilen och åka hem kl. 2, dags för höhämtning, så fick hämta släp kvickt och åka ut och hämta 3 balar. nu har hästarna iallafall en bal ute i hagen, det känns bra, och så får dom bara runt 4 kg på natten och så blire ju fritillgång på dagen ;)

båda kusarna har vilat idag, och imorron ska jag på hoppspecialen, men hinner bara vara med på B kursen, för vid kl 1 kommer hovslagaren till båda kusarna, stackars supreme ska ta av skorna ;/ kommer kännas jätte konstigt..

efter hö köp och hovslagare så är denna månadens pengar slut, fyfan.. stackars hästar, hur fasen ska jag klara den här månaden?, skulle vara skönt att få någon hjälp ibland kan ja känna.. de är ju inte mkt pengar de handlar om.. en 500 kr kanske?









29 oktober
























































28 november

idag är en jävlig dag, körde nästan av gamla E4an, körde ner i diket, ja fyfan, blidde inget rida heller.. till vilken nytta liksom, plågsamt. avbokade även hovslagaren imorron, för nu när ja väl lyckats ta mig hem så vägrar jag gå ut igen, de är nästan omöjligt vilket fall, vägarna är knappt plogade. blir ingen skola imorron heller, kommer inte kunna ta mig ut.








27 november

jag är såklart trött idag igen, men enligt min far är helgen till för att vila så jag gråter inte över att ja inte ska ut i helgen. somnade skapligt igår och vaknade vid 11 idag, då var jag fortfarande trött.. gick upp direkt och åkte till stallet, släppte ut hästarna och morgonfodrade , sen blev det kaffe hos regina och efter det ridtur och mockning och sedan fodring igen.

supreme var super pigg idag med.. de värmer. toppe var lite tröttare idag, han fick ha på sig barbacka sadeln för första gången, drog först sadelgjorden ganska löst, men fick absolut ingen reaktion så drog den så pass som ja skulle vilja ha när ja red, men de sket väl han i, han brydde sig inte.. efter det fick han ha på sig den när ja red supreme och han brydde sig inte om att han hade ryggsäcken på. coolt psyke den där kusen.

efter stallet så såg jag på SOA hos regina och nu är ja hemma igen. trött ! ska nog sova tidigt idag med.

vill även hälsa till farmor och farfar, krya på dig farfar!!!
































25 november

hejhopp, ja är helt slut. vad kan ja ha gjort? vart på praktik hos björn såklart ;) ja tror inte de är jobbet som gör att man blir så trött ja tror mer att de är att man går o fryser så mkt nu. ja fattar inte varför de inte finns några bra och snygga ridskor som håller värmen och stänger ute fukten. helt sjukt. de är ju för fan vi som håller på med hästar som behöver det.

de har iallafall vart en jätte bra dag hos björn, va där vid halv 8 och kom hem vid halv 7. hästarna har vart så otroligt duktiga idag! dom växer upp så fort :') de är så kul att se dom här hästarna som man känt ett tag nu utvecklas och egentligen vill man inte att dom ska säljas...  ja räknade på att ja har snart härjat på udden i ett år. tiden går sjukt snabbt när man har roligt.

mina kusar vilar idag.. tjejen som skulle rida supreme har ballat ur. svin. så blir o leta någon ny. ikväll så tror jag att elin kommer hit och sover över, hoppas bara hon kommer innan ja somnar.. imorron äre slappar dag i skolan. filmdag nämligen.






24 november

idag har jag vart ledig. dagen började med att jag vaknade och sedan städade jag mitt rum, det behövdes verkligen. efter det lagade jag faktiskt mat, den ända maträtten ja kan göra dsv pyttipanna.. efter det så åkte jag iväg till stallet. sedan blev det en halvruff ridtur i snövädret. efter det var ja så trött av allt pulsande i snön att ja knappt kände mina ben. ja gillar verkligen inte den här årstiden. hade svårt för att ens tycka att de var roligt att rida. supreme kändes iallafall pigg och fin och han försökte bara kasta av mig en sådär 10 gånger.

när ja kom hem var jag sötsugen så jag försökte göra en kladdkaka, men det misslyckades jag med :(
när pappa kom hem så åkte vi iväg till distriktsveterinärerna och vaccinerade och chippade zackra. skönt att ha det gjort nu.

imorgon ska jag försöka ta mig till praktiken och jobba häcken av mig hos björn (: BLIR FETT KUL! om ja nu inte kör av vägen , höhö ;)






23 november

vill ni veta hur studiebesöket på active stable gick?
( jag står i mitten , svartklädd )


och hallå? vadå gå in och värma sig? active stable är ett lösdrift stall, där hästarna går ute? vi frös sönder i flera timmar. nu är kl 18.13 och nu som först är vi hemma.. idioten hade sommardäck på bussen.. ja är glad att ja lever.








21 november

jag är en långsint människa..

idag har björn och jag vart i mjölby, björn hade 3 hästar att tävla. lite varningsklockor började ringa redan på första framhoppningen, folk var onödigt stressade och nervösa därinne och de var ett helvete att vara hästskötare just då. därefter så går ingen av hästarna speciellt bra(?) det blåser, det regnar och de är lera överallt.

i en av klasserna som björn skulle hoppa cherry i så var det katastrof på framhoppningen. Väl där inne säger björn " sänker du ner räcket? " ja men självklart gör ja det, då står det en ful jävla morsa där med lädermössa(?) och ser sur ut, ja säger lite snällt, hejsan hoppar ni ? hon svarar surt att nej dom har inte börjat men dom ska göra det nu. vad bra tänker ja, då kan vi sänka så höjer vi tillsammans sen. men nae då, så fort ja sänker ner så skriker subban att räcket ska inte alls sänkas, och så slänger hon upp hindret på max igen. och säger att dom hoppar fram på den höjden dom ska tävla direkt. vilken jävla människa gör det?? efter att vi har bråkat om räcket och hon och henns feta ungjävel skrikit på mig så går dom äntligen vidare till oxern så vi fick hoppa klart. där hoppar dom maxat 2-3 gånger. tror du vi fick sänka sen ? nej... de hela slutar med att hon snäser något i stil med, tröga ungjävel åt mig...

efter att björn hoppat så ska jag gå tillbaka med cherry till transporten och går då förbi den tröga mamman med den feta ungen och hör hur idioterna snackar skit om mig!!!! dom såg först inte att ja kom men han höra något i stil med " den där jävla hästskötaren lever i en annan värld, hon var dum i huvet , hästfolk nuförtiden "

njaa.. eller så äre dom som lever i en annan värld, vem fan hoppar fram på maxhöjd direkt? ett smart drag för dom hade vart att ta ett djupt andetag, lyssnat på mig och så hade vi kunnat sammarbeta. sjuka människor..

förutom dumt folk så var det en stackars tjej som åkte av sin häst, rakt in i ridhusväggen och blev medvetslös och fick transporteras iväg med ambulans.ja.. bajsdag... ja är fortfarande så pass arg att ja skulle kunna nita den dumma mamman med den feta ungen... kom bara kom..

björn är iallafall enligt honom själv en stämningshöjare, och ja de stämmer nog. även andra trevliga och roliga människor gjorde den här dagen kan ja känna (;






















björn och bästa cherry. e: de la gardie




19 november

fortfarande sjuk, har vart extremt jätte sjuk hela dagen, kanske dags att ta bort halsmandlarna?

har iallafall tage supreme på en ridtur, toppe var med, han var heeeeelt galen.. ojojoj, blir nog kul att rida in den kusen.. han kan ju vinkla kroppen i helt sjuka vinklar när han bockar, sånna vinklar ingen människa kan sitta kvar i.. ser faktiskt fram emot det (:

supreme var iallafall pigg och fin som vanligt ;) imorron ska jag åka och hoppa två små små små klasser på åby, på någon av deras hästar ( skol grej ) imorron kommer även en liten tjej som ska pröva supreme, ja har inte träffat henne men enligt regina verkade hon jätte snäll. hon ska ju bara rida ut lite i skogen och så.. sånt som supreme älskar (:

känns sorgligt, men samtidigt bra att han får komma ut. och jag hoppas verkligen hon sköter sig! är hon dum eller busrider, rör mina grejer eller toppe, då jävlar.. men de blir nog bra, mohahah..

på söndag är de tävlingshästskötare som gäller, ja ni märker , ja har inte tid o va sjuk!!!! så snälla låt mej bli frisk och låt mej ta bort mina halsmandlar!!






18 november

jag kan inte fatta att ja är sjuk igen!!! samma som förra gången, halsen är igensvullen och öronen värker och nu börjar febern också.. fan..

idag har ja iallafall vart på praktik hos björn. dagen började med att vi åkte på rådgivande på vreta och visade hingsten burton raa. efter det åkte vi hem och åt lunch , på kvällen så hoppade björn älskade lilla cherry, eller som ja säger, näbbdjuret perry, och hon hoppade klockrent, stampade av som satan och de hela slutade med en bana på 1.30m. stumpan då! på söndag gör hon sin 1.20m debut! ja är faktiskt lite nervös..

supreme och toppe mår bra, var nyss och kvällsfodrade och dom såg glada och nöjda ut med att få komma in i värmen och äta lite mat, nu ska ja vila och sedan sova. imorron ska ja vara hemma (:






















toppes pappa cyrano de bergerac








16 november

ja får ju skämmas.. ja är as dålig på att blogga just nu, de är nog för att ja oftast komigt hem så sent eller vart för trött.

förra onsdagen så tränade jag för fredrik spetz genom skolan, på åby, på plexus, ett ungdjur. de gick bra. på torsdagen sen så var det såklart praktik hos björn, de var lika kul som vanligt, dock så försvårade de hala vägarna ganska mkt måste ja säga. man vill ju inte att kusarna ska halka.

i helgen som var så har jag först sovit hos regina på fredagen, vi såg 10 avsnitt av SOA. På lördagen så följde jag med björn till linköping, till sofia bengtsbergs anläggning och hade miljöträning med två av hans kusar. de gick kalas. på kvällen åt jag middag hemma hos syster, mamma och alla systrar var samlade, efter det gick vi ut till harrys och partade vidare.

idag har jag haft redovisning i skolan, när ja kom hem red jag supreme lite på gräsbanan, han kändes kalas fin. toppe var såklart med lös, han sprang o sprang o sprang. hoppas att han kan växa lite mer snart.....

Zackra hon växer o växer däremot, och ja tror att hon var en haj i sitt förra liv.. ja har sår överallt efter de där tänderna...

nu är det dags att sova, imorron har ja specialhoppning A och B i åby, och efter det ska jag hålla i en teorikurs så kommer nog hem ganska sent imorron.

på torsdag är det praktik hos björn som vanligt och fredag skolan (: lördag ska jag åka till åby och hoppa stilhoppning, på någon av deras hästar dårå.. och på söndag så är jag hästskötare år björn i mjölby.

hejhopp!
P.S snart får vi även hem en ny häst som dessie ska träna och tävla ;)







8 november

idag har jag vart hos tandläkaren, fixade tryckprov inför min bettskena ;)  efter det åkte jag till farmor och farfar och fick frukost! de var roligt att träffa dom. efter det åkte jag till stallet och red (:

imorron äre ridning på hageby som gäller, onsdag fredrik spetz träning på plexus på åby, torsdag praktik hos björn, och nästa måndag fredrik spetz träning på hageby.
































7 november

jahapp, då har ja ride supreme, gick kalas, han var pigg och trampade på ordentligt, i förrgår var han så pigg att han kastade av mig :P gott tecken! vi funderar faktiskt lite smått på att göra en hältutredning, och om de visar på bra så äre ju faktiskt fritt fram att köra hur som.. vi får väl se hure blir :P

hundarna mår kalas, zackra växer så de knakar. imorron har vi studie dag, men dock så ska jag till tandläkaren kl. 12. jippie...












































4 november

idag hade vi vet. hos supreme, allt är UA, förutom i insaktningarna från trav till skritt, de tyder på att de inte står riktigt rätt till i lederna, = ingen mer tävling eller hoppning. han fick även pencilin mot de små såren på benen.

planen för supreme är nu vila måndag, ridning tisdag, vila onsdag , ridning torsdag-fredag-lördag-söndag... ridningen är mest för min skull och för att supreme inte ska säcka ihop och gå under. han måste iallafall skogsridas för att må bra. men ingen mer hoppning för den stackars kusen. känns ändå bra att vet. har vart ute nu, så man lite mer säkert vet om de är något.

hellre har ja en frisk och fin kuse som lever länge, än en kuse som har ont och mår dåligt ;/

tack för den här tävlingstiden min bästa vän, på 1 ½ år på tävlingsbanorna så fick vi allafall ihop 5 vinster, 1 andraplats, 1 tredjeplats, 1 fjärdeplats, 1 femteplats, 5 sjätteplatser och 8 felfria clear round rundor.

jag älskar dig supreme, du är min första kärlek. <3






























































































































3 november

ojoj så sjuk jag är, feber och ont i halsen, halsen är värst ;/ blev till o va hemma idag, halsont går o jobba med, men de är typ omöjligt o jobba med feber, man är inge duktig alls. men förmodligen ska ja va tävlings hästskötare åt björn i helgen.

nu ska ja vila lite till och sedan sova för natten (:





































2 november

idag är det andra dagen jag har zackra. världens mysigaste valp. idag är jag sjuk :/ ferber och ont i halsen, men imorron ska jag jobba hos björn, hoppas ja mår bättre då. nu väntar ja på mat..





























RSS 2.0